Καλούνε τα πρόβατα να προβάρουνε την στάνη

0
423

Λάβαμε 01/06/2020

Καλούνε τα πρόβατα να προβάρουνε την στάνη

Είναι να γελά κανείς με τις αντιθέσεις που γεννά ο καπιταλισμός και να οργίζεται με τις επιθέσεις των φασιστικών περιττωμάτων του στους αδύναμους της κοινωνίας. Αφού τους κόλλησαν covid -19, επιχειρούν τώρα να παρουσιάσουν τα θύματα σαν θύτες και να τους φορτώσουν τις πομπές τους και την αδυναμία του ελληνικού καπιταλισμού να εντοπίσει το ενδεχόμενο μιας πανδημίας. Τα χρυσάβγουλα μπορεί να ψυχορραγούν, όμως η μάνα τους, ο καπιταλισμός είναι και πάλι γκαστρωμένος.

Από την αρχή του 2020 έστησαν για τα καλά τον προπαγανδιστικό τους μηχανισμό και παρέσυραν σχεδόν όλες τις δημοτικές παρατάξεις μέσα στον βόρβορο των σκέψεων τους. Αρχικά διαδίδανε ότι θα έρθουν ακόμα 1500 μετανάστες στην περιοχή τους κυνηγημένοι από τα νησιά προκειμένου να καλλιεργήσουν κλίμα ανασφάλειας. Τους έκατσε όμως ο Κορονοϊός κουφέτο στις νοσηρά σενάρια ξενοφοβίας τους και στοχοποίησαν τους πλέον ακίνδυνους για την διάδοση αλλά περισσότερο ευάλωτους στις φήμες παρά στον ιό, όπως αναφέραμε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας.

Το κράτος από την πλευρά του δέχτηκε, αν δεν ενίσχυσε, τον ρόλο των χρυσάβγουλων με το ΕΟΔΥ να αναλαμβάνει ρόλο διασποράς ανησυχίας στην τοπική κοινωνία και τον δήμαρχο Ερμιονίδας να άγεται και να φέρεται από την αντίζηλό του για τον δημαρχιακό θώκο, αντιδήμαρχό του, που πρώτη κράτησε φανάρι στις φήμες περί πορνείας των μεταναστριών. Παλιά τακτική χτυπήματος κάτω από την μέση η συκοφάντηση σε αναπόδεικτα πράγματα.

Οι ξένοι εκτός Ευρώπης αρχίζουν να μετατρέπονται σε εν δυνάμει φορείς του ιού και ξαφνικά ακόμα και ο δήμαρχος Ναυπλίου προτείνει να εξεταστούν όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται στον νομό! Η ξενοφοβία μόνο μιας μικρής μερίδας πολιτών δεν μετατρέπεται σε ρατσιστικό κύμα, όπως θα επιθυμούσαν εκείνοι που ειδικά τους χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα σαν φτηνό και αδήλωτο εργατικό δυναμικό. Ποιος άλλος θα μάζευε τα πορτοκάλια τους ή τις ελιές τους με δέκα ευρώ μεροκάματο και με κακής ποιότητας φαγητό;

Οι σύγχρονοι σκλάβοι που η Ευρώπη και η Αμερική αφού καταλήστεψε τις χώρες τους, τους έστρεψε σε εμφυλίους, σε πείνα, σε δίψα, σε εξαθλίωση, λεηλατούνται για μια ακόμα φορά ψυχικά από τους πεινασμένους της Αργολίδας, που αντί να στραφούν κατά εκείνων που τους καταδίκασαν στην μιζέρια, στρέφονται κατά εκείνων που είναι φυσικοί σύμμαχοί τους στην μάχη για την ανατροπή της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Ερμιονίδα από «ελντοράντο» για τους κατοίκους της έχει μετατραπεί σε Ελντοράντο των offshores, των καταπατητών δημόσιας γης, καταστροφέων του φυσικού περιβάλλοντος για τις βίλες των μεγιστάνων και συ παρασυρμένε από τα φερέφωνα του καπιταλισμού και της εξαθλίωσής σου «νοικοκύρη», βγαίνεις στους δρόμους και φωνάζεις να φύγουν αυτοί που περαστικοί στην περιοχή σου θα αναζητήσουν την δικιά τους Ιθάκη σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Κακόμοιρε, σε αποπροσανατολίζουν και συ τρως το παραμύθι που λέγεται μετανάστες, ενώ η βρύση σου συνεχίζει να τρέχει θαμπό νερό, τα σκουπίδια σου να μολύνουν τον υπόγειο υδροφορέα σου, το κόστος του βιολογικού σου να αυξηθεί στα ουράνια μόλις συνδεθεί το «αναπτυξιακό γήπεδο γκολφ» στην περιοχή σου. Σε πόσες παραλίες έχεις ακόμα πρόσβαση; Πόσο ακόμα θα κυκλοφορείς ελεύθερος στους δρόμους που περνούν από τις βίλες των πλουσίων ή πως θα καταδέχεσαι να ζητάς την άδεια γνωστού καναλάρχη για να κάνεις τα θρησκευτικά σου καθήκοντα στον Άγιο Αιμιλιανό;

Προσκύνα λοιπόν τους τσοπάνηδες της πολιτικής σου στάνης, που σε παρασέρνουν να χτυπάς τους άλλους δύστυχους. Πρόσεξε όμως το πρόσωπο σου στον καθρέφτη και θα δεις πως ματώνει κάθε φορά που επιτίθεσαι κατά των κατατρεγμένων του κόσμου γιατί δεν είναι κάποιοι άγνωστοι, αλλά ο ίδιος εσύ.

Το πρόβλημα στην Ερμιονίδα δεν είναι οι μετανάστες

Είναι οι φασίστες, οι offshores και οι πλουτοκράτες

Αναρχική Συνέλευση Άργους Lupus
[email protected]