Ιταλία: Εισβολή μπάτσων στην κατάληψη του Asilo στο Τορίνο

0
305

Στις 6:30 το πρωί, την 3η Μάη, πολλές ομάδες μπάτσων, υπό τον συντονισμό του ROS (οργανωμένο έγκλημα και αντι-τρομοκρατία) και των Digos (ασφάλεια), εισέβαλλαν στην κατάληψη Asilo στο Τορίνο, και στις καταλήψεις  Corso Giulio Cesare και Borgo Dora, καθώς και σε δύο σπίτια στο Τορίνο και την Μπαρτζε (Barge). Στα τοπικά ΜΜΕ γίνεται επίσης λόγος για μία εισβολή σε σπίτι στην Μπολόνια και μία στο Κουνέο (Cuneo), τις οποίες όμως δεν έχουμε επιβεβαιώσει.
Η δικαιολογία για αυτήν την κατασταλτική επιχείρηση, μετά την οποία 6 συντρόφισσες/οι βρίσκονται κρατούμενες/οι, είναι ένας διαπληκτισμός που είχε γίνει μπροστά στο  Asilo τον περασμένο Φλεβάρη. Οι κατηγορίες είναι απαγωγή, διακεκριμένη φθορά και αντίσταση. Ο  Antonio απ’το Lecce, ο Antonio από τη Σαρδηνία, η Camille, η Fabiola, ο Fran, και η Giada είναι φυλακισμένοι/ες στη Vallette (φυλακή στο Τορίνο) ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για έναν έβδομο κατηγορούμενο.
Την ίδια στιγμή, κι ενώ οι μπάτσοι παίρνουν τον χρόνο τους και δεν φεύγουν, παρ’ότι έκαναν τις συλλήψεις, ξαναστέλνουμε το κάλεσμα των καταληψιών που βρίσκονται ακόμα στην οροφή του κτηρίου του Asilo, για να στηρίξει κόσμος τη συγκέντρωση των αλληλέγγυων κοντά στον χώρο της κατάληψης.

Τελευταία νέα 10:20: οι ασφαλίτες και τα ΜΑΤ βρίσκονται ακόμα στον χώρο της κατάληψης, κάνοντας έρευνα σε όλους τους χώρους του Asilo ψάχνοντας να βρουν στοιχεία σχετικά με κάποιες φθορές που έγιναν στα κεντρικά γραφεία της Lavazza [που άνοιξαν σχετικά πρόσφατα απέναντι ακριβώς από την κατάληψη]. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εργάτες της εταιρίας ηλεκτρισμού για να κόψουν το ρεύμα στην κατάληψη. Ορισμένοι καταληψίες παραμένουν στη στέγη και συνεχίζουν να καλούν σε συγκέντρωση.

Για να αλληλογραφία με τους/τις φυλακισμένους/ες συντρόφους/ισσες:
Antonio Rizzo
Antonio Pittalis
Camille Casteran
Giada Volpacchio
Fabiola Costanzo
Francisco Esteban
c/o CASA CIRCONDARIALE – Via Maria Adelaide Aglietta, 35 – 10151 Torino

μετάφραση από: https://nantes.indymedia.org/articles/37636
αρχική πηγή και περισσότερες πληροφορίες στα Ιταλικά:
http://www.informa-azione.info/torino_repressione_irruzione_in_diversi_spazi_occupati_e_6_arresti

 

Από ενημέρωση από συντρόφους της κατάληψης του Asilo:

Tην Τετάρτη 3/5 στις 6.30 π.μ. η αστυνομία εισέβασε στην κατάληψη του Asilo καθώς και σε δυο στεγαστικές καταλήψεις στην Corso Giulio Cesare 45 και στην Borgo Dora 39 και προβήκαν σε 6 συλλήψεις, ενώ παράλληλα αναζητούν έναν έβδομο σύντροφο, τον οποίο δεν έχουν εντοπίσει μέχρι τώρα. Οι συλλήψεις έγιναν με πρόφαση την επίθεση που είχε δεχθεί μια αστυνομική περιπολία πριν μερικούς μήνες κοντά στην κατάληψη του Asilo. Οι αστυνομικοί πέραν από τις συλλήψεις προχώρησαν και σε εκτενή έρευνα με πρόφαση μια σειρά συνθημάτων που είχαν γραφτεί σε τοίχους του κτηρίου που τον τελευταίο καιρό στεγάζει τα κεντρικά της Lavazza και βρίσκεται κοντά στην κατάληψη του Asilo. Κατά την διάρκεια της Έρευνας κατασχέθηκαν οι περισσότεροι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά που βρισκόντουσαν εντός της κατάληψης ενώ οι μπάτσοι επίσης απέσπασαν τα χρήματα του ταμείου αλληλεγγύης που βρισκόταν μέσα στην κατάληψη.

Εμείς με την σειρά μας δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να παραμείνουμε άπραγοι όταν η αστυνομία προβαίνει σε έλεγχους και τις επιδρομές στο δρόμο, και η παρουσία τους στην γειτονία μας γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο ανεπιθύμητη, και εμείς οφείλουμε να εναντιωθούμε και να αντισταθούμε. Επίσης το διοικητικό κέντρο της Lavazza πρόκειται για ένα μεγάλο κτήριο το οποίο κατασκευάζεται στην γειτονιά μας, με σκοπό να μετασχηματίσει και να εξευγενίσει την γειτονιά μας. Η κατασκευή του κτηρίου αυτού έχει ως αποτέλεσμα τη άνοδο των τιμών των ενοικιών των σπιτιών στην περιοχή και παράλληλα φέρνει την αστυνόμευση στην γειτονιά μας, αναγκάζοντας τους κατοίκους της γειτονιάς που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην νέα οικονομική αυτή πραγματικότητα να εγκαταλείψουν την περιοχή.

 

Δεν θα μας διώξουν ποτέ από εδώ!

Μπλόκο στις αστυνομικές περιπολίες και εισβολές!

Μπλόκο στις Εξώσεις!

Λευτεριά στους Antonio, Camille, Antonio, Fabi, Fran, Giada