Ηράκλειο: Συμβολική εισβολή στο άδειο κτήριο του παλιού αστυνομικού τμήματος

0
225

Στις 4/12/19 το ξημέρωμα 30 συντρόφισσες και σύντροφοι παραβιάσαμε τις κεντρικές εισόδους και εισήλθαμε στο πρώην αστυνομικό τμήμα (χρόνια παρατημένο) το οποίο είναι στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην οδό Δικαιοσύνης, κρεμάσαμε πανό από τα παράθυρα και την ταράτσα και αποχωρήσαμε αφήνοντας τις πόρτες ανοιχτές.

Οι καταλήψεις παραδίδουν τα κτίρια πίσω στην κοινωνία. Δεν αποτελούν ιδιοκτησία μας. Επιτίθενται στην έννοια της ιδιοκτησίας. Είναι η ελάχιστη διεκδίκηση των χώρων που μας έχουν κλέψει. Των σπιτιών που μας βάζουν να πληρώνουμε λες και είναι χρυσός, των δημόσιων χώρων που πρώτα καταστρέφουν με τραπεζοκαθίσματα και μετά γεμίζουν με κάμερες και μπάτσους, των δημοσίων εκτάσεων που ξεπουλάνε στις μαφίες των κατασκευών. Αυτοί λοιπόν που μας κλέβουν τη γη, το νερό, τον μόχθο και τον αέρα που αναπνέουμε, τώρα μας ζητάνε με θράσος να παραδώσουμε λιγοστά τετραγωνικά μέτρα που στεγάζουν τους αγώνες μας για ελευθερία.

Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη είναι το σάλπισμα μιας νέας μάχης ενός ευρύτερου κοινωνικού-ταξικού πολέμου που εμπλέκει εκ των προτέρων πλατιά τμήματα της κοινωνίας. Από τα εργασιακά κάτεργα, τα πανεπιστήμια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών μέχρι τις γειτονιές και τις τοπικές κοινωνίες, οφείλουμε όλοι και όλες να οργανωθούμε και να δημιουργήσουμε ένα ευρύ και πολύμορφο μέτωπο αγώνα. Ένα μέτωπο ανάλογο της αλαζονείας του κράτους και της οργής των καταπιεσμένων.

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

OI ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

Υ.Γ. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του “πρώην” χουντικού και νυν “δημοκράτη” Βορίδη στο Ηράκλειο, του ιδεολογικού καθοδηγητή της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Κούλη και ένθερμου υποστηρικτή του δόγματος “Νόμος και τάξη” καλείτε συγκέντρωση την Πέμπτη 5/12/19 στις 11.00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Συντρόφισες και σύντροφοι απο το Ηράκλειο

Πρωτότυπη δημοσίευση 04/12/2019
via athens.indymedia.org