Ηράκλειο Κρήτης: Ενημέρωση από την πορεία 20/02/2013

0
189

peripolikoyn5gxjΗ απεργιακή πορεία στο Ηράκλειο ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί  από το εργατικό κέντρο και μετά τις ομιλίες των εργατοπατέρων. Αρχικά ο κόσμος δεν ήταν πολύς αλλά κατεβαίνοντας προ το κέντρο συμμετείχε και κόσμος που στέκονταν στα πεζοδρόμια. Τα μπλοκ που σχηματίστηκαν ήταν από διάφορα σωματεία, πολιτικά κόμματα, φοιτητές/τριες και αναρχικές/ούς.

Στην πάνω πλευρά του πάρκου Γεωργιάδη, στη Γερωνυμάκη η διαδήλωση συνταντήθηκε με ένα αραγμένο μπατσικό και οι διαδηλωτές του συμπεριφέρθηκαν όπως του άξιζε. Αφού σπάστηκαν τα τζάμια και εξωτερικοί καθρέφτες, τελικά αναποδογυρίστηκε.Η συνέχεια ήταν ήρεμη έως αδιάφορη με τον κόσμο να φτάνει στην πλ. Ελευθερίας και στην δικαιοσύνη όπου κατέβηκαν κάμερες τραπεζών, και οι ταμπέλες μερικών τοκογλύφων.

Στην οδό 1821 οι εργατοπατέρες αποφάσισαν να στρίψουν κάνοντας έτσι την σύντομη διαδρομή στο κέντρο της πόλης, ενώ τα μπλοκ των φοιτητών, αναρχικών και της ανταρσύας συνέχισαν προς τον άγ. μηνά.  Οι υπόλοιποι, Συνασπισμός και κάποια κλαδικά σωματεία έστριψαν κι εκείνοι στην 1821.Περίπου στις 12,30 η πορεία κατέληξε στην πλ. ελευθερίας με τον κόσμο να παραμένει εκεί για κάποια ώρα. Μια προσπάθεια (μάλλον των εργατοπατέρων) να καταληφθεί η περιφέρεια εμποδίστηκε από τους μπάτσους και εγκαταλήφθηκε εντελώς.

Λίγο αργότερα, όταν ο κόσμος αποχωρούσε από την πλατεία 2 διμοιρίες περίπου εγκλώβισαν και επιτέθηκαν εκδικητικά σε συντρόφους που έφευγαν από την συγκέντρωση και μάζεψαν 3 ή 4 άτομα.  Για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για προσαγωγές ή έχουν γίνει συλλήψεις.Ακολούθησε  κάλεσμα στην πλατεία Eλευθερίας μέχρι που πριν λίγο έφτασαν και οι απεργοί από το Λασίθι-Ιεράπετρα και έκαναν μια 2η πορεία στο κέντρο.

πηγή : athens.indymedia