Ηράκλειο: Κάλεσμα σε πορεία για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση

0
258

Στο πλαίσιο της πρωτοφανής επίθεσης που δέχεται η ελευθερία των κινήσεων και του λόγου μας από το κράτος , καλούμε την κοινωνία να αντισταθεί στην άγρια μορφή της καταστολής που βιώνουμε. Το νέο τους εκπαιδευτικό νομοσχέδιο έχει σκοπό να ενισχύσει το καθεστώς πειθαρχίας που ήδη επικρατεί ,μέχρι και στον χώρο της παιδείας . Σκοπεύοντας να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ζωής μας , η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για ένα σκοτεινό μέλλον άγνοιας και σκοταδισμού. Θέλουν πανεπιστήμια με επιβεβλημένους κώδικες συμπεριφοράς , βάζοντας τον μπάτσο σε ρόλο παιδαγωγού και καθιερώνοντας ποινικές διώξεις και διαγραφές. Δείχνουν ότι τείνουν σε μία εκπαίδευση για λίγους και “καλούς” , φιμώνοντας κάθε φωνή που αντιδρά στην καταστολή τους.

Καλούμε τον κόσμο να αντισταθεί στα σχέδια τους , να σπάσουμε την καταστολή στον δρόμο και να απαιτήσουμε τα κεκτημένα δικαιώματά μας. Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 12:00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Καλούμε επίσης σε τακτική συνέλευση για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση , τις Τρίτες στις 17:00 μ.μ. στην Κατάληψη Ευαγγελισμού , Θεοτοκοπούλου 18.

ΟΥΤΕ ΜΠΑΤΣΟΙ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Πρωτοβουλία αναρχικών Ηρακλείου

Αρχική δημοσίευση στις 27/01/2021 στο athens.indymedia.org