Η συμμορία της ΕΛ.ΑΣ (ενα παλιό κείμενο με αφορμή τις επιθέσεις των μπάτσων)

0
1443

Η συμμορία της ΕΛ.ΑΣ

(ενα παλιό κείμενο με αφορμή τις επιθέσεις των μπάτσων)

η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί χρόνια τώρα να έχει το μονοπώλιο της βίας και παράλληλα καταβάλει προσπάθειες να έχει και το μονοπώλιο της κυκλοφορίας.Σχέδιο που ξεκινάει από το 2000 με αφορμή τους ολυμπιακούς αγώνες και το συνέχισαν με γοργούς ρυθμούς μέχρι τώρα. «Κατάληψη των πόλεων» είπαν και άρχισε η εφαρμογή με την εμφάνιση ματ και κλούβες σε διάφορα σημεία της πόλης, σαν τον καρκίνο, με την πρόφαση της καταπολέμησης της εγκληματικότητας και την «σωστή» διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, και καθώς το ένα φέρνει το άλλο, από το 2004 και μετά όλο και πιο συχνά το κέντρο της Αθήνας αποκλείονταν από την αστυνομία , όλο και πιο συχνά για να διεξαχθεί μια πορεία οι μπάτσοι αποφάσιζαν να μην περνά κανείς από το χώρο της πορείας αλλά και σε μεγάλη απόσταση από αυτήν, για κάμποσες ώρες.

Όλο και πιο συχνά, ακούσαμε και συνεχίζουμε να ακούμε, το «εκπαιδευτικό» μήνυμα για τους κλειστούς σταθμούς του Μετρό πριν από μια συγκέντρωση ή πορεία.Έτσι δημιουργούνταν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ζώνες όπου η πρόσβαση ήταν απαγορευμένη και σε αυτές τις ζώνες οι μπάτσοι γίνονταν ο μόνος και απόλυτος κυρίαρχος, που μπορούσε να κυνηγάει διαδηλωτές , να επιδιώκει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταστολή, να κάνει πογκρόμ παρέα με τους ναζι της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες και γενικά οι μπάτσοι όλα αυτά τα χρόνια κλείνουν τους δρόμους για να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες, όπως κάνουν και οι συμμορίεςΣυμμορία, μόνο έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε πλέον την ΕΛ.ΑΣ και σαν συμμορία χρησιμοποιεί τους Ναζι της Χρυσής Αυγής και τους ένστολους (Διας, Ματ κλπ) ως στρατό κρούσης για την επέκτασης της σε όλες τις περιοχές

Έχουμε δει και συνεχίζουμε να βλέπουμε την συμμορία των μπάτσων, να κάνει εκδικητικές επιθέσεις σε διαδηλωτές χρησιμοποιώντας ωμή βία και μπόλικο μίσος μόνο και μόνο για να αφήσει τραυματίες.

Έχουμε δει ακριβώς αυτό που μας δείχνει η φασιστική / ναζιστική συμμορία της ΕΛ.ΑΣ ,ότι είμαστε εχθροί τους και ότι πρέπει με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από εμάς, με επιθέσεις, με βασανισμούς, με εκφοβισμό, με κάθε τρόπο, όπως θα μπορούσε να κάνει μια συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος.

Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες, ποιοι είναι απέναντί μας και τι θέλουν να κάνουν, ποιες είναι οι εντολές του κρατικού μηχανισμού και τι θα κάνουν οι μπράβοι τους.

Είναι το ίδιο το κράτος, ο μηχανισμός του, η λειτουργιά του, η ύπαρξη του, η ουσία του στα θεμέλια του.

Το όποιο κράτος, ανεξαρτήτου κομματικού μανδύα, μισθώνει και δημιουργεί ανθρωποφύλακες που μισούν και δημιουργούν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα της λειτουργιάς σε οτιδήποτε ξεφεύγει από τα όρια και τον έλεγχο του συστήματος. Λειτουργεί η καταστολή μέσω ενός παρακράτους, λειτουργία με όρους μαφιόζικους κάτω από το πλέγμα του νόμου. Όσο πιο σκληρή γίνεται μια κατάσταση (εν καιρό κρίσης κτλ) τόσο περισσότερο η καταστολή αυξάνεται και τόσο περισσότερο οι ανθρωποφύλακες θα ενεργούν μαφιόζικα, δηλαδή χωρίς να έχεις δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μέσω μιας τρομοκρατίας ακριβώς επειδή οι συνθήκες ζωής είναι πολύ πιο βίαιες από ότι στο παρελθόν σε ένα συνολικό επίπεδο καθημερινότητας.

Το μεγάλο ζήτημα είναι αυτών των ανθρώπων που περιμένουν σεβασμό από το κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, και θεωρούν ότι μπορεί να αλλάξει η στάση τους μέσα από κομματικές δηλώσεις ή μέσα από τις εκάστοτε «δημοκρατικές» σειρήνες των ΜΜΕ, και των μηχανισμών τους.

Την απάντηση στους εχθρούς μας πρέπει να την δώσουμε εμείς, στους δρόμους, στις γειτονιές, στις συγκεντρώσεις, παντού σε κάθε περιοχή….

Οι επιλογές μας, κοινωνική αυτοάμυνα και η αντιβία, οι μόνες θέσεις μας μπροστά στον άσβεστο μετωπικό αγώνα.

Τίποτε άλλο.

ClassWar

Αρχική δημοσίευση 09/03/2021 στο athens.indymedia.org