Δ. Κουφοντίνας: Συνεχίζω μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός μου

0
2089

«Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός μου». Αυτό το μήνυμα στέλνει ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσω της γιατρού του Κατερίνας Ντουζέπη (Αναισθησιολόγου-Εντατικολόγου, Επιμελήτριας Α’ ΕΣΥ), η οποία κατάφερε επιτέλους να τον επισκεφθεί σήμερα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας (ως γνωστόν, ο διοικητής του νοσοκομείου, δηλαδή η κυβέρνηση, απαγόρευε στους εξωτερικούς γιατρούς του Δ. Κουφοντίνα να τον επισκεφτούν, παρά τη σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων τους στη ΜΕΘ).

Η γιατρός βρίσκεται καθ’ οδόν επιστρέφοντας στην Αθήνα και μπορέσαμε να μιλήσουμε μαζί της για λίγο τηλεφωνικά. Οπως μας είπε, ο απεργός πείνας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, διότI ο ορός ενυδάτωσης δεν λύνει το πρόβλημα της ασιτίας. Βρίσκεται σε έντονο υπερκαταβολικό στάδιο, λόγω της πολυήμερης ασιτίας, και δεν καλύπτονται οι βασικές μεταβολικές του ανάγκες, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσει ανά πάσα στιγμή πολυοργανική ανεπάρκεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο.

Παρά ταύτα, εξακολουθεί να έχει επαφή με το περιβάλλον και πλήρη διαύγεια, αν και η εξάντληση δεν του επιτρέπει να κάνει μακρές συζητήσεις.

Σε ερώτησή μας αν ο απεργός πείνας γνωρίζει για τη σημερινή εξέλιξη στο ΣτΕ, η γιατρός μας είπε ότι γνωρίζει. Της υπενθύμισε αυτό που είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα: «Η απόφαση σε βάρος μου ήταν πολιτική. Με πολιτική απόφαση να το λύσουν».

Αρχική δημοσίευση 09/03/2021 στην eksegersi.gr