Η εξέγερση του πεινασμένου στομάχου

0
902

Η εξέγερση του πεινασμένου στομάχου

Τα μικρά καθημερινά γεγονότα, αυτά που περνάνε συνήθως στα “ψιλά” και αδιάφορα, μαρτυρούν πως πολύ πιο σύντομα από ότι υπολογίζουν οι εκάστοτε και ανά τον πλανήτη “κυβερνώντες” έρχεται το μπαμ.

Και σε αυτό δεν θα σταματάνε ούτε πρόστιμα, ούτε περιορισμοί, ούτε ο ίδιος ο κορωνοϊός.

Γιατί θα είναι το μπαμ της πείνας και της εξαθλίωσης, το μπαμ της ανεργίας, της ανέχειας και των ασταμάτητων οικονομικών υποχρεώσεων.

Οι κυβερνήσεις και οι οικονομικοί παράγοντες δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί ούτε την κατάσταση που περιέρχονται οι “πολίτες” ούτε έχουν σκοπό να αλλάξουν την οικονομική πολιτική τους, μένοντας πιστοί στο νεοφιλελεύθερο δόγμα, αρνούμενοι πεισματικά να δώσουν έστω και το ψίχουλο και ποντάροντας στην κλασική κρατική καταστολή.

Ενώ οι δήθεν “μεσσίες” του αστικού συστήματος δεν θα μπορούν να τους προσφέρουν τα συνηθισμένα ψέματα και τις υποσχέσεις γιατί δεν θα έχουν τι να υποσχεθούν

Όμως αυτή την φορά θα είναι εκατομμύρια οι πεινασμένοι, εκατοντάδες εκατομμύρια, χωρίς ταξική συνείδηση, μόνο με τον πόνο της πείνας στην κοιλιά τους και την σύγκριση της προηγούμενης επίπλαστης κοινωνικής θέσης τους και ζωής τους σε σχέση με αυτή που έρχεται

Οι “άθλιοι” έχουν ξεκινήσει ήδη σε κάποιους τόπους.

Ίσως αύριο να είναι και εδώ

 

αντιγραμμένο από προφίλ στο facebook