Γιάννινα: Ιδού οι Φταίχτες & Έκτακτο Διάταγμα

0
211

Δυο αφίσες που κυκλοφορούν στην πόλη των Ιωαννίνων με αφορμή την εκστρατεία εκκένωσης των καταλήψεων και της καταστολής του ανατρεπτικού κινήματος…

 

Ιδού οι Φταίχτες!

Ποιος φταίει για τους/ις 155.400 άνεργους/ες στην Ήπειρο;

η κατάληψη Αντιβίωση!

Ποιος φταίει για τις απλήρωτες και ανασφάλιστες ώρες, για όσους/ες έχουν δουλειά;

η κατάληψη Acta & Verba!

Ποιος φταίει που τα χωριά σου γίνανε σουρωτήρι από τις πετρελαϊκές εταιρίες;

η κατάληψη Σαχίνη 3!

Ποιος φταίει που χρειάζεται 3 μήνες για να κλείσεις ραντεβού στον αξονικό τομογράφο στο νοσοκομείο;

η κατάληψη Brooklyn!

Ποιος φταίει για τα αμέτρητα θανατηφόρα ή μη εργατικά ατυχήματα, όπως π.χ. για τον πρόσφατο νεκρό στη Λάρκο;

η κατάληψη Κ*ΒΟΞ!

Ποιος φταίει που τα ενοίκια στην πόλη είναι πανάκριβα; Ποιος μεθοδεύει τους πλειστηριασμούς σπιτιών;

η κατάληψη Λέλας Καραγιάννη!

Ποιος φταίει που ενώ εμείς χρωστάμε 210 εκ. στις τράπεζες, εσένα σε βάζουν στον Τειρεσία για μια καθυστερημένη δόση;

η κατάληψη Terra Incognita!

Ποιος φταίει που οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν 3 φορές με λεφτά του προϋπολογισμού;

η κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ!

Ποιος φταίει που για τους πολέμους που ξεσπιτώνουν τους ανθρώπους και για τους λιμενικούς και τους μπάτσους που δολοφονούν πρόσφυγες/μετανάστες στα σύνορα;

η κατάληψη Palmares!

Ποιος φταίει που αγοράζονται F-16 και tanks αντί για καναντέρ και πυροσβεστικά οχήματα;

η κατάληψη Rosa Nera!

Ποιος φταίει που οι μάρτυρες του Noor 1 δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλον; Ποιος πληρώνει για τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος;

η κατάληψη Ευαγγελισμός!

Ποιος φταίει για τη φυγή του Χριστοφοράκου (σκάνδαλο Siemens) και την νομική υπεράσπιση των Φλώρου – Μηλιώνη (σκάνδαλο Energa – Hellas Power);

η κατάληψη Βύρωνος 3!

Ποιος φταίει που ο παιδεραστής βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης απολαμβάνει κάλυψης και υποστήριξης;

η κατάληψη Μπίνειο!

Ποιος φταίει που ο Χρυσοχοΐδης δεν πρόλαβε να διαβάσει το Μνημόνιο που υπερψήφισε;

μα φυσικά, η Villa Amalias!

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – η συνέχεια του Συριζα

ΣΚΑΪ – η επιτομή του γκαιμπελισμού


ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

εφαρμοστέο δια καταναγκαστικής συνδρομής κοριών, γκλοπ, δακρυγόνων, όπλων

Από 01/12/19 και ώρα 06:00πμ, τίθενται σε εφαρμογή διατάξεις σχετικά με την ασφάλεια σχετικά με την ασφάλεια και την ομαλή κυκλοφορία του χρήματος στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις:

Απαγορεύεται η υλική ή ηθική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Απαγορεύονται οι καταλήψεις σπιτιών, τα κοινωνικά ιατρεία και τα λαϊκά συσσίτια. Η διαβίωση μεταναστών και προσφύγων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στις δομές που έχουν οργανωθεί από το κράτος και οι οποίες περιλαμβάνουν ένα πιάτο βρώμικο φαγητό, μια τέντα, δυο κουβέρτες, μια ατομική κάμερα κι ένα γκλομπ. Με νεότερη ρύθμιση θα διευθετηθεί η κατάσταση των ανηλίκων, προκειμένου αυτά να σταματήσουν να πηγαίνουν σχολείο με τα ελληνόπουλα.

Θεσπίζεται κατώτερο μηνιαίο μίσθιο για όλα σπίτια της Αθήνας στο ποσό των 500 ευρώ και των Ιωαννίνων στο ποσό των 400 ευρώ. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση προστατεύεται η υγιής επιχειρηματικότητα στους τομείς της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της φοιτητικής στέγης, ο ανταγωνισμός και η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων στην περιοχή των Εξαρχείων και των 5 ατόμων στις υπόλοιπες πόλεις. Η διάταξη αυτή έχει να κάνει με την προστασία του προϊόντος «εναλλακτικός τουρισμός», που σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία είναι επίσημα αναγνωρισμένο προϊόν (Π.Ο.Π.). Εναλλακτικά παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να κοινωνικοποιηθούν μέσω των social media (facebook, twitter, instagram etc.) έχοντας την επιλογή τόσο της συνομιλίας όσο και της έκφρασης των συναισθημάτων (like, dislike, φατσούλες).

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε εναντίωση γραπτή, είτε προφορική στις νέες επενδύσεις, σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς.

Ορίζεται ειδική ζώνη τουριστικής κατανάλωσης η οποία θα περιλαμβάνει τις περιοχές των Εξαρχείων, της πλ. Βάθης και πλ. Βικτώριας, η οποία θα προστατεύεται από 10.000 αστυνομικούς, οι προσλήψεις των οποίων θα ανακοινωθούν άμεσα. Εκτός Αθηνών, θα εγκατασταθούν ειδικά αστυνομικά check-points, σε επιλεγμένες πλατείες, από τα οποία θα διέρχεστε υποχρεωτικά. Καθιερώνονται τα συμβούλια γειτονιάς αποτελούμενα από ευυπόληπτους πολίτες, χαφιέδες και καταστηματάρχες που διαμένουν στις αναφερθείσες περιοχές.

Απαγορεύεται η ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ γενικώς.

Απαγορεύεται το κλείσιμο της τηλεόρασης κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι. Καθιερώνεται η υποχρεωτική παρακολούθηση, με μηνιαία εξέταση πάνω στο θέμα, της πρωινής ζώνης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, όπου και προβάλλονται με διδακτικό τρόπο οι επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απαγορεύεται η δημόσια παρουσία αστέγων, επαιτών και γενικότερα ατόμων των κατώτατων κοινωνικών τάξεων σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Εξαιρούνται εξ αυτών όσοι αποδεδειγμένα εργάζονται στην περιοχή. Το αυτό επεκτείνεται και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα της επικράτειας. Απαγορεύεται, με τη χρήση περαιτέρω επιβαρυντικών διατάξεων, οποιαδήποτε αμφισβήτηση της κανονικότητας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

κείμενο βασισμένο στο οπιθόφυλλο της εφημερίδας δρόμου Άπατρις #43

Πρωτότυπη δημοσίευση 02/12/2019
via athens.indymedia.org