Γιάννενα: Πανό στα Jumbo ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες

Για άλλη μία φορά λοιπόν, μία επιχείρηση – κολοσσός με αμύθητα κέρδη, και όπως πάντα με την αμέριστη υποστήριξη και ανοχή του κράτους και της κυβέρνησης ΝΔ, θέτει την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων της σε δεύτερη μοίρα στο βωμό του κέρδους, αδιαφορώντας και για τις πρώτες παραιτήσεις εργαζομένων που ανήκουν σε ή έχουν επαφή με ευπαθείς ομάδες. Εμείς θα είμαστε πάντα απέναντι για να βροντοφωνάζουμε τα αυτονόητα: ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Λάβαμε 06/09/2020

Άλλο ένα περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας και χυδαιότητας ήρθε στο φως τις προηγούμενες ημέρες, για μία επιχείρηση που μας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν με αντίστοιχα περιστατικά. Ο λόγος για τα Jumbo, την αλυσίδα καταστημάτων – κολοσσό που για άλλη μία φορά μας έδειξε ότι τα κέρδη της είναι υπεράνω όλων, ακόμα και πάνω από την ίδια την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων της.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν σε δύο διαφορετικά καταστήματα Jumbo της Αττικής, δύο κρούσματα Covid-19 σε υπαλλήλους της επιχείρησης, ένα στο Παλαιό Φάληρο και ένα στα Βριλλήσια. Παρά τις εκκλήσεις των εργαζομένων, η διοίκηση της εταιρίας δήλωσε πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα απολύτως στη λειτουργία των εν λόγω υποκαταστημάτων, ότι δεν θα παράσχει τεστ στους υπόλοιπους υπαλλήλους για να διαπιστωθεί αν κόλλησαν τον ιό, ενώ απολύμανση ΘΑ γίνει μία από τις επόμενες μέρες και μέχρι τότε τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά!

Για άλλη μία φορά λοιπόν, μία επιχείρηση – κολοσσός με αμύθητα κέρδη, και όπως πάντα με την αμέριστη υποστήριξη και ανοχή του κράτους και της κυβέρνησης ΝΔ, θέτει την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων της σε δεύτερη μοίρα στο βωμό του κέρδους, αδιαφορώντας και για τις πρώτες παραιτήσεις εργαζομένων που ανήκουν σε ή έχουν επαφή με ευπαθείς ομάδες.
Εμείς θα είμαστε πάντα απέναντι για να βροντοφωνάζουμε τα αυτονόητα: ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Χειρονομία – Αντιεξουσιαστική Κίνηση

 

Γιάννενα: Πανό στα Jumbo ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες

Γιάννενα: Πανό στα Jumbo ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες

 

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες