Για την εξουσία ούτε γάτα – ούτε ζημιά

Λάβαμε 16/11/2019

Για την εξουσία ούτε γάτα – ούτε ζημιά.

Εξετάσαμε στις 16/11 έμπροσθεν του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) την κα Μαρία Κατή, 21 ετών η οποία διανύει την 3η μέρα απεργίας πείνας (έναρξη 14/11). Κατά τη κλινική εξέταση διαπιστώσαμε ότι έχει απολέσει μισό κιλό (1%) του αρχικού σωματικού βάρους 50κγρ. Η αρτηριακή πίεση της ήταν 105/98 mmHg με 67 σφίξεις καθούμενη και 104/64 mmHg με 97 σφίξεις όρθια, ενώ εμφανίζει σημάδια τρόμου ηρεμίας. Το επίπεδο σακχάρου σε κατάσταση νηστείας ήταν 80mg/dl, ενώ αναφέρει καταβολή, αδυναμία καθώς και διαταραχή του κύκλου της έμμηνος ρύσης.

Κατά δήλωση της η απεργός πείνας ανέφερε ότι θα συνεχίζει έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα της, ενώ δήλωσε κατηγορηματικά την άρνηση οποιουδήποτε τρόπου υποχρεωτικής σίτισης σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεων της.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εξέλιξη της υγείας της απεργού. Θεωρούμε δε, δίκαιο την ικανοποίηση των αιτημάτων της απεργού πείνας καλούμε τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην απεργό πείνας και δηλώνουμε ότι η αυταξία κάθε ζωής είναι εξίσου σημαντική.

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας

 

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες