Φυλακές Κορυδαλλου: Συνολική ενημέρωση για την στάση στις φυλακές

Σήμερα το απόγευμα οι κρατούμενοι Ντούσκο Φάμπιο και Νεμπιου Τόνυ έβαλαν φωτιά στην πτέρυγα απομόνωσης που κρατούνταν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εγκλεισμό τους εκεί ΑΛΛΑ και την κοροϊδία που εισέπρατταν εδώ και δέκα μέρες για την δήθεν μετακίνηση τους από εκεί. Ενορχηστρωτές αυτής της κοροϊδίας ήταν η εισαγγελέας Β. Μαρσιωνη η όποια ενώ παραδέχτηκε στον Ντούσκο ότι βρίσκεται παράτυπα σε απομόνωση εντούτοις του δήλωσε χαρακτηριστικά” μια χαρά είσαι εδώ… τι διαμαρτύρεσαι;;” και ο αρχιφύλακας Β. Λαμπράκης που διαρκώς δεσμευόταν ότι θα λήξει αυτή η παράλογη απομόνωση και τελικά απλά πέρναγαν οι μέρες.

Μόλις μπήκε φωτιά στην πτέρυγα , βγήκαν από την υπόγεια πτέρυγα οι πολιτικοί κρατούμενοι και έβαλαν και αυτοί φωτιά σε στρώματα στο προαύλιο της φυλακής για συμπαράσταση. Από τους καπνούς δημιουργήθηκε πρόβλημα στον δεύτερο όροφο που κρατούνται οι γυναίκες κρατούμενες οι οποίες βγήκαν κι αυτές στο προαύλιο.

Στις αντρικές φυλακές κορυδαλλού οι πτέρυγες Α και Δ συμμετείχαν στην κινητοποίηση και έμειναν έξω από τα κελιά τους όσο διήρκησε αυτή. Μπάτσοι έφτασαν στις φυλακές και αποφασίστηκε η μεταγωγή των 2 κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων και Γρεβενών αντίστοιχα..

Υπήρξε δέσμευση ότι δεν θα ασκηθεί βία στους 2 κρατούμενους από τους μπάτσους και στις 10.30 έγινε η μεταγωγή τους… την ίδια ωρα οι κρατούμενοι στην Α πτέρυγα , στο υπόγειο των πολιτικών κρατουμένων και στην Δ μπήκαν στα κελιά τους..

Η εξέλιξη αυτή με την κατάληξη που είχε οφείλει να αποτελέσει αφορμή για σκέψη για την δυναμική των κινητοποιήσεων που πρέπει να αναπτυχτούν στις φυλακές μακριά από κενούς διθυράμβους αλλά και ηττοπαθείς συλλογισμούς..

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

Στα αγγλικά

1 σχόλιο
  1. Greece: Update on the fire & protest mobilizations at Korydallos prison | Mpalothia

    […] In greek […]

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες