Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Φυλακές Κορυδαλλού: Απορρίφθηκε το αίτημα θεραπείας του απεργού πείνας και δίψας Β. Δημάκη

Φυλακές Κορυδαλλού: Απορρίφθηκε το αίτημα θεραπείας του απεργού πείνας και δίψας Β. Δημάκη

Απορρίφθηκε το Αίτημα θεραπείας που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι του Βασίλη Δημάκη από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Όσο για το αίτημα εκτάκτων αδειών θα το δουν από Δευτέρα, είπε το Συμβούλιο…

Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο 39χρονος Βασίλης Δημάκης μετά την απορριπτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Φυλακών Κορυδαλλού στην αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει.

Η απόφαση για το αίτημα των έκτακτων αδειών θα εξεταστεί από Δευτέρα.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του, μόλις ο Δημάκης ενημερώθηκε για την απόφαση του Συμβουλίου, ευχαρίστησε τις συνηγόρους του και ζήτησε να τον αφήσουν μόνο, ενώ δεν θα δει ούτε τους γονείς του.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού συνεκλήθει σήμερα, ώστε να εξετάσει το αίτημά του για θεραπεία της πρώτης απορριπτικής απόφασης, κάτι που έχει ζητηθεί από τις 15 Μαρτίου, όταν και ξεκινούσε την απεργία πείνας.

Εκτός της αίτησης θεραπείας, είχε υποβληθεί και δεύτερο αίτημα προς τον Εισαγγελέα της φυλακής, ώστε να βρεθεί μια λύση με έκτακτες άδειες στον κρατούμενο μέχρι να του δοθεί το δικαίωμα να ξαναζητήσει εκπαιδευτική. Το δεύτερο αυτό αίτημα, θα εξετάσει από Δευτέρα το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Η κατάσταση της υγείας του 39χρονου έχει πλέον επιδεινωθεί αρκετά, σύμφωνα και με την τελευταία ανακοίνωση του, ενώ εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ιατρική υποστήριξη, παραμένοντας αμετακίνητος στο αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Βασίλης Δημάκης αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία πείνας και δίψας. Αλληλέγγυοι αυτή την ώρα κατευθύνονται έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.

πηγή

 

Δείτε επίσης

Χανιά: Οι παραλειπόμενοι της ιστορίας – μια περιήγηση στις γειτονιές των ξεχασμένων της πόλης (μπροσουράκι)

Οι παραλειπόμενοι της ιστορίας: μια περιήγηση στις γειτονιές των ξεχασμένων της πόλης (μπροσουράκι) Σε pdf …

Αφήστε μια απάντηση