Εξάρχεια: Επίθεση σε συντρόφισσα

0
317

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, συντρόφισσα και μέλος του α/α ραδιοφώνου Ραδιοφράγματα, δέχθηκε επίθεση με σκοπό την σεξουαλική κακοποίηση της.

Το βράδυ της Κυριακής,  η συντρόφισσα πηγαίνοντας προς το σπίτι της , στην περιοχή των Εξαρχείων, δέχθηκε επίθεση από άτομο το οποίο την παρακολουθούσε -όπως απεδείχθη από μαγνητοσκοπημένο υλικό- μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει. Το άτομο αυτό της επιτέθηκε με σκοπό την σεξουαλική της κακοποίηση και την ταπείνωση της αξιοπρέπειας  της.

Ο θύτης, ήταν μετρίου αναστήματος, μελαμψός και πιθανότατα να μη γνώριζε  Ελληνικά καθότι δεν έδειχνε να αντιδρά στις φωνές και τα λόγια του θύματος. Βέβαια, είναι πιθανό απλά να αδιαφορούσε πλήρως για το άτομο της, καθώς επέλεξε να προβεί σε σωματική απειλή και όχι σε λεκτική.

Με αλλεπάλληλες επιθέσεις το άτομο αυτό προσπάθησε να καταβάλει την αντίσταση της συντρόφισσας, και τελικά υποχώρησε αφού δεν μπόρεσε να ασκήσει τις κυριαρχικές του ορμές και την εξουσιαστική του θέληση.

 

Το α/α ραδιόφωνο Ραδιοφράγματα, οι ατομικότητες που το αποτελούν, όταν μιλάνε για έμπρακτη αλληλεγγύη, εννοούν ότι ,δεν είμαστε απλά δίπλα στην συντρόφισσα μας αλλά είμαστε  ήδη στο μονοπάτι του πολέμου με τα άτομα που έχουν το θράσος να θεωρούν ότι μπορούν λόγω της σωματικής τους δύναμης , να υποτάσσουν τις βρώμικες και κυριαρχικές τους ορέξεις σε ανθρώπους.

Η σεξουαλική κακοποίηση, είτε τελέστηκε είτε έγινε προσπάθεια, για εμάς είναι το ίδιο και το αυτό και κάθε χέρι που σηκώνεται με τέτοιο σκοπό το κόβουμε από την ρίζα του. Πολεμάμε τον σεξισμο και την εξουσιαστική συμπεριφορά με κάθε τρόπο. Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα και πολλές διαφορετικές μορφές εξουσίας και θα τσακίζεται από εμάς σε κάθε του έκφανση.

Μια από αυτές, είναι και η κουλτούρα του βιασμού που από ότι φαίνεται λαμβάνει πλέον χώρα και σε μια περιοχή όπως τα Εξάρχεια, παρά το γεγονός της ύπαρξης δομών αλληλεγγύης του ευρύτερου α/α χώρου. Σε μια περιοχή  όπως τα Εξάρχεια λοιπόν, που η προσπάθεια για μια ελεύθερη διαβίωση, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς ,φύλου, φυλής, κλπ . όλων των υποκειμένων που ζουν ή δραστηριοποιούνται σε αυτήν είναι ένα από τα κύρια μελήματα μας ,τέτοιες επιθέσεις δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες.

Επιδιώκουμε έναν συνολικό τρόπο αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων που θίγει όλα τα ζητήματα, που προέρχονται από την απλή άσκηση σωματικής επιβολής μέχρι και τις πρακτικές από κουλτούρες κυριαρχίας και από κοινωνίες που οι γυναίκες είναι απλά “άτομα δεύτερης κατηγορίας”.

Οι συντρόφισσες /οι των Ραδιοφραγμάτων είναι σε πόλεμο ενάντια σε κάθε δυνάστη των σωμάτων και των επιθυμιών κάθε ατομικότητας.

Δεν θέλουμε, ούτε φυσικά περιμένουμε από την αστική δικαιοσύνη να συλλάβει τον παραλίγο βιαστή της συντρόφισσας μας αλλά τον ψάχνουμε…

Σκοπός μας είναι να δράσουμε προτού τέτοιες συμπεριφορές γίνουν κομμάτι της καθημερινότητας μας. Συνεπώς, απευθύνουμε κάλεσμα προς φεμινιστικές ομάδες, συντρόφους και συντρόφισσες να στηρίξουν μελλοντικές δράσεις, όπως για παράδειγμα μια κεντρική πορεία στην περιοχή των Εξαρχείων ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΜΑΣ!

radiofragmata.espivblogs.net