ΕΣΕ: Συμμετοχή στην προσπάθεια για μια νέα αναρχοσυνδικαλιστική διεθνή

0
205

Μια ακόμα συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, το Σαββατοκύριακο 12-14 Μάη για να προετοιμάσει μια νέα διεθνή ένωση αναρχοσυνδικαλιστικών και επαναστατικών συνδικάτων. Αυτή ήταν η τρίτη συνδιάσκεψη αυτού του είδους. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να διοργανωθεί ένα καταστατικό συνέδριο μέσα στον επόμενο χρόνο.( Συγκεκριμένα το συνέδριο θα λάβει χώρα στην Ιταλία το Μάη του 2018). Κατά την ερχόμενη χρονιά κάθε μέλος των συνδικάτων και συνδικαλιστικών ενώσεων που συμμετέχουν θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει προτάσεις προς συζήτηση για το συνέδριο.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις: CNT (Ισπανία), USI (Ιταλία), ESE (Ελλάδα), IP (Πολωνία) και FAU (Γερμανία), οι οποίες έχουν δεσμευτεί όλες για τη Συμμετοχή τους στην νέα διεθνή. Η CNT-F (Γαλλία) καθώς και η IWW (για τις ευρωπαϊκές και αγγλόφωνες ευρωπαϊκές χώρες) έλαβαν μέρος ως Παρατηρητές. Στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης οι Rocinante (Ελλάδα), IWW (ΗΠΑ) και FORA (Αργεντινή). Η FORA έχει επίσης δεσμευθεί να συμμετέχει. Είναι ενθαρρυντικό ότι οι συζητήσεις έγιναν μέσα σε ένα κλίμα συντροφικότητας και αλληλεγγύης φέρνοντας κοντά αδελφά συνδικάτα και βοηθώντας να ξεπεραστούν οι σεκταριστικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Αν και υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος πριν από το πρώτο συνέδριο, ήδη έχουν γίνει κάποια κοινά βήματα διεθνούς αλληλεγγύης όπως για παράδειγμα, για τα θύματα του σεισμού στην Ιταλία, για την υποστήριξη του αγώνα της CNT εναντίον της Ford και των εργοδοτικών συνδικάτων, η διεθνής εκστρατεία για τους εργαζομένους στο deliveroo η διεθνής πρωτομαγιάτικη καμπάνια, κα.

Η ΕΣΕ συνεχίζοντας να συμμετέχει στον διεθνή συνδικαλιστικό συντονισμό (RedBlack Coordination) στηρίζει παράλληλα με τη συμμετοχή της στην προσπάθεια για την ίδρυση της νέας αναρχοσυνδικαλιστικής διεθνούς κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση του κοινού βηματισμού όλων των επαναστατικών συνδικάτων του κόσμου γιατί περισσότερο σήμερα παρά ποτέ οι προλετάριοι δεν έχουμε πατρίδα!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ