Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Επιτροπή Αγώνα Φυλακών: Ενημέρωση για την διάθεση της μπροσούρας «Ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα»

Επιτροπή Αγώνα Φυλακών: Ενημέρωση για την διάθεση της μπροσούρας «Ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα»

Η μπροσούρα «Ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα» της Επιτροπής Αγώνα Φυλακών είναι ήδη έτοιμη, σε έντυπη μορφή και βρίσκεται σε κινηματικά και αλληλέγγυα στέκια.

Όποιος συντροφικός και αλληλέγγυος χώρος ,συλλογικότητα κλπ θέλει να προμηθευτεί την μπροσούρα και να βοηθήσει στην διάδοσή της, ας επικοινωνήσει με το email ([email protected]) της επιτροπής αγώνα φυλακών

Σημείωση, το προηγούμενο μειλ της επιτροπής δεν ισχύει

Επιτροπή Αγώνα Φυλακών

 

«Από τα τέλη Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει η πανελλαδική κινητοποίηση στις φυλακές ενάντια στις φασιστικές διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα.

Ο σωφρονιστικός κώδικας είναι ο εσωτερικός κανονισμός που ισχύει στην καθημερινότητα της φυλακής και περιλαμβάνει κανόνες από την διαδικασία εισόδου του κρατούμενου στην φυλακή, μέχρι την ολιγοήμερη έξοδο με άδεια από αυτήν.

Τα αιτήματα του αγώνα των κρατούμενων έχουν ως αιχμή την διατήρηση της αξιοπρέπειας καθώς και την διεκδίκηση χαραμάδων ελευθερίας μέσα στον σκλαβωμένο κόσμο της φυλακής.
Τα βασικά αιτήματα αφορούν την υπερεξουσία και την αυθαιρεσία των εισαγγελέων,  το ακρωτηριασμένο δικαίωμα στην άδεια, τις ειδικές συνθήκες κράτησης, την άτυπη επαναφορά των φυλακών τύπου Γ, την εξευτελιστική διαδικασία ελέγχου μέσω της γύμνωσης των κρατούμενων, το δικαίωμα στην εκπαίδευση, τις εκδικητικές τιμωρίες του πειθαρχικού συμβουλίου, την λογοκρισία και το φακέλωμα της επικοινωνίας και μια σειρά από ζητήματα που μετατρέπουν την φυλακή σε ένα ακόμα πιο σκοτεινό τόπο από ότι ήδη είναι.

Σκοπός μας είναι να αλλάξουμε αυτές τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα που ουσιαστικά μας θάβουν ακόμη πιο βαθιά στον τσιμεντένιο τάφο της φυλακής.

Για αυτό το λόγο συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αγώνα Φυλακών,  μια ανοιχτή αμεσοδημοκρατικη διαδικασία που συμμετέχουν ισότιμα όλοι οι κρατούμενοι μακριά από εθνικές, θρησκευτικές, και φυλετικές διαφορές.

Στα πλαίσια αυτού του αγώνα,  θέλουμε να επικοινωνήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας και να ανοίξουμε διάλογο με τους ανθρώπους έξω από τα τείχη που νοιάζονται ακόμα για τα δικαιώματα των κρατούμενων.

Γιατί όπως έχει γραφτεί «η φυλακή είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας»

Για αυτό αποφασίσαμε να εκδώσουμε αυτή την μπροσούρα,  όπου παρουσιάζονται αναλυτικά όλες εκείνες οι διατάξεις που περιορίζουν το φως στις φυλακές και μυρίζουν καταπίεση και φασισμό.

Με αυτό τον τρόπο ο καθένας,  μπορεί να καταλάβει ότι ο αγώνας των κρατούμενων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα,  δεν είναι απλά δίκαιος αλλά αναγκαίος.

Είναι για όλους τους κρατούμενους

Είναι για όλους όσους εξακολουθούν να σκέφτονται ελεύθερα.

Κορυδαλλός
Απρίλιος 2018»

 

Δείτε επίσης

Avis de tempêtes – bulletin anarchiste pour la guerre sociale n°8 (août 2018) vient de sortir

Avis de tempêtes – bulletin anarchiste pour la guerre sociale n°8 (août 2018) vient de …

Αφήστε μια απάντηση