Ενημερωτικό από την 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

0
185

Λάβαμε 30/07/2019

Ενημερωτικό από την 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά υποθέσεις ληστειών τραπεζών από το 2012 και μετά, κάποιες από τις οποίες αποδίδονται στην οργάνωση.

29/7/2019

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των μαρτύρων υπεράσπισης στις 3 τελευταίες συνεδριάσεις της δίκης, στις 23,24 και 25 Ιουλίου με τελευταία την τοποθέτηση της Πόλας Ρούπα που μίλησε για τη μεθόδευση να φορτώσουν στον Επαναστατικό Αγώνα όλες τις ληστείες τραπεζών από το 2012 και μετά την περίοδο δηλαδή που οι σύντροφοι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα πέρασαν στην παρανομία. Έχει γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης–άρσης της προσωρινής κράτησης του συντρόφου Ασπιώτη αφού σύμφωνα με το νέο ποινικό κώδικα τα δικαστήρια μπορούν πλέον να είναι αρμόδια να εξετάζουν τέτοια αιτήματα.Το δικαστήριο έκανε επίσης δεκτό το αίτημα του συντρόφου Μαζιώτη που είχε γίνει σχεδόν από την έναρξη της δίκης το 2018 να κληθεί να καταθέσει ο πρώην διευθυντής της ΔΑΕΕΒ Αντώνης Μπάκας ο οποίος είχε υπογράψει ένα έγγραφο διαβιβαστικό το 2015 –που είχε σταλεί και στη δίκη του Ε.Α που αφορούσε την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας– όπου σύμφωνα με αυτό συσχέτιζε με ανύπαρκτα στοιχεία για ληστείες τραπεζών, μέρος των οποίων εκδικάζει το παρόν δικαστήριο με τον Επαναστατικό Αγώνα από το 2012 και μετά. Η δίκη έχει διακοπεί για το Σεπτέμβριο με πρώτη συνεδρίαση την 5η/9 όπου αναμένεται να αρχίσουν και οι τοποθετήσεις των κατηγορουμένων.

Οι δίκες και ιδιαίτερα οι πολιτικές είναι δημόσιες γι’ αυτό και τα ηχητικά των 2 τελευταίων συνεδριάσεων στις 24 και 25/7 θα αναρτηθούν σύντομα (όπως και οι επόμενες θα δημοσιοποιούνται).

Nίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα
μέλη του Επαναστατικού Αγώνα