Ρέθυμνο: Ενημέρωση σχετικά με τον νέο εμπρησμό στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι

0
633

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τα παιδιά στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Ρεθύμνο, το γεγονός γενάει υποψίες:

Ενώ είχα περάσει χθες και το επισκεύαζαν από την προηγούμενη εμπρηστική επίθεση, χθες τα ξημερώματα έγινε η 2η σε μια εβδομάδα. Ο φύλακας της εισόδου, που κοντά σε αυτήν βρίσκεται το στέκι, δεν άκουσε τίποτα, ούτε είδε κάποιους να μπαίνουν, παρά μόνο την φωτιά στις 3 το πρωί. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εξωτερική πόρτα ήταν παραβιασμένη και υπήρχαν τέσσερις εστίες φωτιάς.  Ο αντιπρύτανης, μες την νύχτα, έδωσε εντολή να σφραγιστεί το κτίριο και το τεχνικό συνεργείο βρέθηκε εκεί στις 7 το πρωί (πράγμα πρωτόγνωρο για το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου) για να αφαιρέσει τα παρτο-παράθυρα και να αφαιρέσει από μέσα όσα έπιπλα και υλικά υπήρχαν ακόμα και δεν είχαν καεί, ώστε να μην μπορεί να ξαναστηθεί.

Ενδέχεται οι πρυτανικές αρχές να περίμεναν μια νέα επίθεση.Υπάρχει επιφύλαξη αν όντως έγινε από φασίστες, μια και η πολιτική που επιβάλει το υπουργείο ΠΡΟΠΟ, στρέφεται κατά των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα (βλ. εισβολή από ΕΚΑΜ και ΜΑΤ στην κατάληψη ΔΕΛΤΑ στην Θεσσαλονίκη με συνοδεία κάμερας).

Τώρα υπάρχει ανάγκη από αλληλέγγυους για να συνεχίσει η ύπαρξη του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού και για να γίνει διαμαρτυρία στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου για την στάση της και την συνεχιζόμενη προσπάθεια της για το οριστικό κλείσιμο του.

mpalothia