Ενημέρωση από την πανελλαδική μέρα δράσης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

0
1022

Λάβαμε 23/01/2021

Όνειρό τους να μετατρέψουν τη χώρα σ’ ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Δεν θα τους περάσει.

Ενημέρωση από τις 19/1 – πανελλαδική μέρα δράσης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Η Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα” είχε καλέσει, για την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, πανελλαδική μέρα δράσης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, μέλος της ε.ο. 17 Νοέμβρη. Ομάδες, συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις, άτομα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα προχώρησαν σε μια σειρά κινήσεων τη συγκεκριμένη μέρα σε πολλές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Χανιά κλπ) με συγκεντρώσεις, κινήσεις αντιπληροφόρησης κλπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπου επιχειρήθηκαν συγκεντρώσεις, πορείες δημόσια καλεσμένες δέχτηκαν την κρατική καταστολή.

Χαρακτηριστικά, στην Αθήνα στην καλεσμένη συγκέντρωση στα Προπύλαια από νωρίς πάμπολλες αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, Δέλτα, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ασφαλίτες κλπ) είχαν αποκλείσει σε μεγάλη ακτίνα τον χώρο της συγκέντρωσης, κάνοντας εκτεταμένους ελέγχους σε όσους/ες προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το χώρο, αλλά και σε περαστικούς. Περιμετρικά της ζώνης αυτής, εκατοντάδες σύντροφοι/ισσες επιχειρούσαν για πολύ ώρα να προσεγγίσουν το χώρο της συγκέντρωσης. Μερικές δεκάδες συντρόφων/ισσων, που μπόρεσαν να προσεγγίσουν τα Προπύλαια, αποκλείστηκαν επί της Πανεπιστημίου από διμοιρίες για αρκετή ώρα. Οι σύντροφοι/ισσες, σε όλη τη διάρκεια του αποκλεισμού τους, είχαν ανοίξει πανό και φώναζαν διαρκώς συνθήματα αλληλεγγύης στο Δημήτρη Κουφοντίνα. Ταυτόχρονα, άλλη ομάδα δεκάδων συντρόφων/ισσών κατάφεραν να ανέβουν στη πλατεία των Προπυλαίων, να ανοίξουν πανό, να φωνάξουν συνθήματα, να πετάξουν τρικάκια. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με βία και χρήση χημικών επί της Πανεπιστημίου, ανάμεσα σε οχήματα που κινούνταν στο δρόμο με ό,τι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται. Η αστυνομία πραγματοποίησε 7 προσαγωγές.

Αντίστοιχα, στην Πάτρα, όπου υπήρχε καλεσμένη συγκέντρωση και θα ακολουθούσε πορεία, οι σύντροφοι/ισσες διεκδίκησαν δυναμικά την παρουσία τους στο δρόμο, κάτι που είχε ως συνέπεια συγκρούσεις σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις.

Πλέον είναι καθαρό στον καθένα ότι με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας επιχειρούν να περάσουν ένα ολοκληρωτικό τρόπο διακυβέρνησης και αντιμετώπισης κάθε αγωνιστικής διεκδίκησης και όχι μόνο. Το περιβόητο δόγμα νόμος και τάξη είναι ο ιδεολογικός μανδύας για την επιβολή των πιο ακροδεξιών κατασταλτικών επιλογών τους, προκειμένου να καταστρατηγήσουν τα όποια δικαιώματα κερδήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Για να επιτύχουν τους στόχους τους ψηφίζουν απανωτά νόμους και παράλληλα δεν διστάζουν να καταπατούν εξόφθαλμα και νόμους που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει.

Για να μην πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση, δεν χρειάζεται πλέον καμία αστυνομική ή εισαγγελική απαγόρευση. Με εντολή υπουργού διευθετούνται όλα, κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει κατά κόρον το τελευταίο διάστημα. Ειδικά, αν ο υπουργός αυτός είναι ο Χρυσοχοΐδης, που έχει δώσει διαπιστευτήρια πολλάκις στους αμερικάνους, αλλά και στην εκάστοτε εξουσία, την οποία σαν πολιτικός χαμαιλέοντας τάσσεται κάθε φορά να την υπηρετεί, προκειμένου να εξασφαλίσει την καρέκλα του. Η δουλοπρέπεια είναι το μεγαλύτερο πολιτικό του ατού. Πολύ δε περισσότερο, απέναντι στη φαμίλια Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, στην οποία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική του σταδιοδρομία. Σ’ αυτήν του την πορεία, τα τελευταία χρόνια, πιστό ακόλουθο έχει βρει τη Σοφία Νικολάου, γενική γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής, η οποία αναλαμβάνει οποιαδήποτε βρώμικη δουλειά της αναθέτει ο μέντοράς της.

Κάτι που είδαμε πρόσφατα στην υπόθεση του επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, μέλος της 17 Ν. Όπου, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο ρεβανσισμός της γνωστής φαμίλιας απέναντι στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, για άλλη μια φορά καταπάτησαν τους ίδιους τους τους νόμους προκειμένου να τον μεταγάγουν από τις αγροτικές φυλακές Βόλου στις φυλακές Δομοκού, που προορίζονται για πειθαρχικές φυλακές (ουσιαστικά φυλακές τύπου Γ) αντί να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νόμος. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, μονόδρομος για τον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα αποτέλεσε η επιλογή του ύστατου μέσου πάλης και όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρει:

Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.”

Η συγκεκριμένη μεταγωγή έγινε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου τερατούργημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο εκτός από τις φωτογραφικές διατάξεις που αφορούν τον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, προβλέπει και μια σειρά από διατάξεις που αυστηροποιούν το καθεστώς κράτησης, αναιρώντας βασικά δικαιώματα των κρατουμένων και διευρύνοντας το καθεστώς εξαίρεσης, που ισχύει γενικά για τους πολιτικούς κρατούμενους.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου διεκδικώντας την μεταγωγή τους στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έκτισε τα 16 προηγούμενα χρόνια της κράτησής του. Κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας πραγματοποιήθηκε η βίαιη μεταφορά του, με εισαγγελική εντολή, στο νοσοκομείο της Λαμίας, κάτι που ο ίδιος αναίρεσε με τη σθεναρή του στάση. Κατά την επιστροφή του στη φυλακή, αντί για το κελί, οδηγήθηκε και παραμένει σε κελί απομόνωσης.

Παράλληλα, οι πολιτικοί κρατούμενοι Γ. Δημητράκης και Ν. Μαζιώτης, μέλος του Ε.Α., ξεκίνησαν απεργία πείνας από τις 16/1 σε ένδειξη αλληλεγγύης ως ότου ικανοποιηθεί το αίτημα του Κουφοντίνα. Επίσης, πενθήμερη απεργία πείνας ξεκίνησαν από τις 18/1 οι πολιτικοί κρατούμενοι Π Γεωργιάδης και Β. Σταθόπουλος. Κείμενα υποστήριξης έχουν δημοσιοποιηθεί από πολλούς πολιτικούς κρατούμενους/ες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας, τα πάντα πρόθυμα απέναντι στις ορέξεις της εξουσίας Μ.Μ.Ε. – ειδικά τώρα που είναι χορτάτα από τον πακτωλό χρημάτων που τα “τάισε” η κυβέρνηση – άλλα ανέλαβαν να ρίξουν ένα πέπλο σιωπής σχετικά με τον αγώνα του συντρόφου και άλλα ανέλαβαν εργολαβικά να λασπολογήσουν για τον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα. Τις τελευταίες μέρες, Χρυσοχοΐδης και Νικολάου έχουν επιδοθεί σε μια γκεμπελίστικη προπαγάνδα, μέσω των φιλόξενων γι’ αυτούς φυλλάδων, που αυτοαποκαλούνται εφημερίδες. Η προπαγάνδα τους επικεντρώνεται τάχα μου ότι ο αγωνιστής Κουφοντίνας “ζητάει προνομιακή μεταχείριση”. Είναι θράσος και συνάμα πρόκληση να το λέει αυτό ο Χρυσοχοΐδης, όταν το αίτημα του Κουφοντίνα είναι να μεταφερθεί στα υπόγεια κελιά των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, κελιά που είχε φτιάξει ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης ειδικά για τα μέλη της 17 Ν και στα οποία ο Κουφοντίνας βρίσκονταν για 16 χρόνια. Είναι αλαζονικό και αναξιοπρεπές να μιλάνε για προνομιακή μεταχείριση οι ίδιοι που έφτιαξαν φωτογραφικό νόμο μνημείο της κρατικής εκδικητικότητας απέναντι στον Κουφοντίνα.

Η αλληλεγγύη μας μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει τις ρωγμές εκείνες που θα σπάσουν το τείχος σιωπής και να χτίσει ένα αγωνιστικό μέτωπο, που μαζί με τον αγώνα του συντρόφου να φτάσει μέχρι τη νίκη. Καλούμε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ομάδες, στέκια, καταλήψεις, συλλογικότητες, ατομικότητες κλπ σε 2η πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης και δράσης στον επαναστάτη απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την επανάσταση, με τον αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

Νίκη στην απεργία πείνας του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα

Δύναμη στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας Γ. Δημητράκη και Ν. Μαζιώτη

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα