Ενημέρωση από την 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

(συνεδρίαση της 15ης /5/2019)

Λάβαμε 15/05/2019

Ενημέρωση από την 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά ληστείες τραπεζών που αποδίδονται στην οργάνωση από το 2012-2015 συν την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Μαρτίνου

Σήμερα 15/5/2019 κατέθεσε ο τελευταίος μάρτυρας του κατηγορητηρίου ο εφοπλιστής Μαρτίνος. Πριν την κατάθεσή του ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης έκανε μια δήλωση στο δικαστήριο που αφορούσε την απόφαση στις 10/5/19 του Εφετείου της β΄ δίκης του Επαναστατικού Αγώνα (επίθεση στην ΤτΕ (ΕΚΤ) – ΔΝΤ, απαλλοτριώσεις τραπεζών, συμπλοκή στο Μοναστηράκι), απόφαση που επηρεάζει και την 4η δίκη.

Η απόφαση του εφετείου διαχώριζε τις απαλλοτριώσεις τραπεζών, της Εθνικής των Μεθάνων και της Πειραιώς Κλειτορίας από την ληστεία που αυθαίρετα είχε συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο, αυτή της Eurobank Ακράτας.

Η απόφαση ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση σύμφωνα με την οποία ο σύντροφος Μαζιώτης πραγματοποίησε την απαλλοτρίωση της Εθνικής τράπεζας των Μεθάνων με τον Πετρακάκο, αθώωσε τον τελευταίο για την συμμετοχή του στην συγκεκριμένη απαλλοτρίωση και επίσης τον αθώωσε από την κατηγορία της συμμετοχής στον Επαναστατικό Αγώνα γεγονός που είχε συμβάλει στο στήσιμο της 4η δίκης εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα έτσι ώστε να εμφανιστεί από τις διωκτικές αρχές ως οργάνωση – ομπρέλα για ληστείες τραπεζών άσχετες με την οργάνωση από το 2012- 2015.

Ο σύντροφος δήλωσε ότι στην πραγματικότητα με αυτή την απόφαση στις 10/5/2019 καταρρέει το μέρος του κατηγορητηρίου που υποστήριζε ότι όλες οι ληστείες τραπεζών το διάστημα 2012-2015 έγιναν από μέλη του Επαναστατικού Αγώνα για την χρηματοδότηση της οργάνωσης, και επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του συντρόφου Μαζιώτη από την αρχή της διαδικασίας ότι κανείς από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους δεν είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Μετά την κατάθεση Μαρτίνου η δίκη συνεχίστηκε με την έναρξη της διαδικασίας ανάγνωσης εγγράφων.

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019. Επόμενη δικάσιμος 6 Ιουνίου.

Αλληλέγγυοι – Αλληλέγγυες
στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της Εντάξει Πληροφορίες