Ενημέρωση από γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

0
440

Την Παρασκευή 20/3 οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών κορυδαλλού αρνούνται να μπουν στα κελιά τους κατά το μεσημεριανό κλείδωμα, ξεκινώντας έτσι μια πρώτη κινητοποίηση για την διεκδίκηση των αιτημάτων που έχουν θέσει και αφορούν την διαχείριση της κατάστασης που επικρατεί μέσα στις φυλακές, λόγω κορονοϊού.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, λίγο μετά το βραδινό κλείδωμα των κελιών, πραγματοποιείται μεταγωγή 2 φυλακισμένων γυναικών, μία εκ των οποίων η αναρχική Πολα Ρούπα, προς τις φυλακές της Θήβας. Το επόμενο πρωί, το άνοιγμα των κελιών καθυστερεί με μερικές γυναίκες να αντιδρούν φοβούμενες το συνεχές κλείδωμα στα κελιά.

Αιτία καθυστέρησης η έρευνα στα προσωπικά αντικείμενα των δύο γυναικών που πήραν για τις φυλακές της Θήβας. Μετά το άνοιγμα επικράτησε αρκετή ένταση μεταξύ υπηρεσίας και φυλακισμένων, καθώς η πρώτη ζητούσε άμεσα την ληξη της κινητοποίησης, κάτι που οι φυλακισμένες αρνήθηκαν.Την ώρα του μεσημεριανού κλειδώματος, η ένταση κλιμακώθηκε, καθώς η υπηρεσία της φυλακής ανακοίνωσε, ότι η απόφαση του Υπουργείου είναι η λήξη της κινητοποίησης, ειδάλλως θα ακολουθήσει 24ωρο κλείδωμα στα κελιά αορίστου χρονικού διαστήματος. Παραπάνω από τις μισές φυλακισμένες με βάση αυτή την απειλή μπήκαν στα κελιά τους, με αποτέλεσμα να λήξει η κινητοποίηση.

Πρωτότυπη δημοσίευση 22/03/2020
via athens.indymedia.org