Δήλωση της Συμπροεδρίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK

0
314

Λάβαμε 27/10/2019

Δήλωση της Συμπροεδρίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK – Κάλεσμα σε δράση για 2 του Νοέμβρη

H Συμπροεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) εξέδωσε δήλωση σχετικά με τις συμφωνίες που έγιναν πρώτα μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, στη συνέχεια μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Το  KCK [Στμ που αποτελεί το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος] δήλωσε ότι οι συμφωνίες αυτές είναι “μη αποδεκτές” καθώς δεν έλαβαν υπόψη τη βούληση των λαών. “Αυτοί που ενεπλάκησαν σε αυτή την πολιτική ανηθικότητα είναι συνεργάτες στη γενοκτονία των Κούρδων. Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στη γενοκτονία των Κούρδων θα  καταδικαστούν από την ανθρωπότητα και την ιστορία ως «γενοκτόνοι».

Η δήλωση της Συμπροεδρίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK έχει ως εξής:

“Τα σχέδια και η συνωμοσίες εναντίον των λαών της Rojava και της Βορειοανατολικής Συρίας συνεχίζονται. Πρώτα από τις ΗΠΑ, μετά από την  Ρωσία που έχει κάνει απαράδεκτες συμφωνίες με το  γενοκτόνο τουρκικό κράτος αγνοώντας τη βούληση των λαών   επιβάλλοντας μια ανήθικη και ασυνείδητη πολιτική που πλήττει τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα. Επωφελούμενοι από την εχθρότητα του τουρκικού κράτους προς τους κούρδους, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και άλλα κράτη τους θυσιάζουν για τα δικά τους συμφέροντα οδηγώντας το τουρκικό κράτος -το οποίο επιδιώκει να διαπράξει γενοκτονία- στα εδάφη όπου ζουν. Τίποτε λιγότερο από αυτό.

Οι Κούρδοι και οι λαοί της Βορειοανατολικής Συρίας έχουν κατασκευάσει το πιο δημοκρατικό, ειρηνικό και σταθερό πολιτικό και κοινωνικό σύστημα στη Μέση Ανατολή. Το ότι, παρά την αλήθεια αυτή, βρίσκονται υπό επίθεση, εκδηλώνει τη διάσταση της εχθρότητας που αντιμετωπίζουν. Αυτό πηγάζει από την εχθρότητα του τουρκικού κράτους απέναντι στους Κούρδους. Η έγκριση της εχθροπραξίας του τουρκικού κράτους εναντίων των Κούρδων είναι η μεγαλύτερη και η πιο άσχημη πολιτική ανηθικότητα στην παγκόσμια ιστορία και όσοι εμπλέκονται σε αυτό είναι συνεργοί στη γενοκτονία των Κούρδων. Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στη γενοκτονία των Κούρδων θα καταδικαστούν από την ανθρωπότητα και την ιστορία ως «γενοκτόνοι».

Όλη η ανθρωπότητα και η δημοκρατική κοινή γνώμη βλέπουν τη γενοκτονική επιθετικότητα που στοχεύει στον κουρδικό λαό και για τον λόγο αυτό αντιστέκονται στην εκστρατεία γενοκτονίας του τουρκικού κράτους και εναντίον εκείνων που συμβάλλουν σε αυτή. Αυτή η εξέγερση θα λάβει χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο στις 2 Νοεμβρίου. Με αυτή την ευκαιρία, χαιρετίζουμε με σεβασμό όλους τους λαούς και τη δημοκρατική κοινή γνώμη που θα εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Επανάσταση Ροζάβα και στους λαούς της Βορειοανατολικής Συρίας στις 2 Νοεμβρίου. Ο ηρωικός αγώνας του κουρδικού λαού και η εξέγερση της ανθρωπότητας θα θριαμβεύσουν σίγουρα  πάνω από το γενοκτόνο τουρκικό κράτος και τους βρώμικους συνεργάτες του.

Η σύναψη συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας ήταν μια συνωμοσία που προσπάθησε να σώσει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Trump και στόχευε εναντίων του κουρδικό λαό και εναντίων των λαών της Βορειοανατολικής Συρίας. Σκοπεύει να σταματήσει την αντίσταση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), η οποία έχει λάβει την υποστήριξη των λαών σε όλο τον κόσμο. Η συμφωνία της Ρωσίας με την Τουρκία, επωφελούμενη από την εχθρότητα του τουρκικού κράτους, αποσκοπούσε στην εξάλειψη της Επανάστασης στη Ροζάβα και στην καταστολή του ελεύθερου και δημοκρατικού συστήματος. Οι Κούρδοι και οι λαοί της Βορειοανατολικής Συρίας θέλουν να δημιουργήσουν μια δημοκρατική Συρία βασιζόμενη σε μια δημοκρατική συμφιλίωση. Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, θέλει να οδηγήσει το τουρκικό κράτος, εχθρό των Κούρδων και των συριακών λαών, σε συριακό έδαφος. Ακριβώς όπως άνοιξε το δρόμο για τη γενοκτονία των Κούρδων στο Αφρίν, παίζει παρόμοιο ρόλο στη Βορειοανατολική Συρία σήμερα.

Δεν είναι δυνατό για τους Κούρδους και τους λαούς της Βορειοανατολικής Συρίας να δεχτούν την κατοχή του γενοκτόνου τουρκικού κράτους σε μια ελάχιστη σπιθαμή της γης τους. Από αυτή την άποψη, είναι σαφές ότι δεν θα δεχτούν το τουρκικό κράτος να περιπολεί στα σύνορα παράλληλα με τη Ρωσία, ούτε την αποχώρηση των SDF από τη Ροζάβα και τη Βορειοανατολική Συρία. Η διοίκηση της Βορειοανατολικής Συρίας έχει ήδη αποδεχθεί την ύπαρξη Συριακών και ρωσικών περιπολιών στην περιοχή των συνόρων. Εκτός από αυτό, το πώς θα είναι το πολιτικό σύστημα στη Βορειοανατολική Συρία και ποιος θα είναι ο ρόλος των SDF θα πρέπει να διευκρινιστεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων. Πιστεύουμε ότι η επιβολή τετελεσμένων σε αυτό το θέμα θα αντιμετωπίσει την ιστορική αντίσταση των λαών της Βορειοανατολικής Συρίας και την αντίστασης από τις SDF. Στην ουσία, οι λαοί της Βορειοανατολικής Συρίας θα αντισταθούν στην Ρωσία και τη Συρία που προσπαθούν να επιβάλλουν του απαράδεκτους όρους τους μέσο της απειλής της Τουρκίας.

Η Ρωσία και το κράτος της Συρίας μπορούν να εξασφαλίσουν την επίλυση όλων των προβλημάτων στη Συρία και το τέλος της τουρκικής εισβολής μόνο με την καθιέρωση μιας δημοκρατικής σχέσης με τους Κούρδους και τους λαούς της Βορειοανατολικής Συρίας και την εκκαθάριση της Συρίας από τους εισβολείς. Η Ρωσία και το κράτος της Συρίας οφείλουν να αποφύγουν την κακή μεταχείριση και την κατάχρηση της θετικής προσέγγισης των Κούρδων και των λαών της Βορειοανατολικής Συρίας. Πρέπει να σεβαστούν τη δημοκρατική βούληση τους και να την μετατρέψουν σε ιστορική ευκαιρία για τη δημιουργία της συριακής ενότητας σε μια δημοκρατική βάση. Οι Κούρδοι και οι λαοί της Βορειοανατολικής Συρίας έχουν προσφέρει αυτή την ευκαιρία. Δεν πρέπει να σαμποτάρουν αυτή την ιστορική ευκαιρία κάνοντας απαράδεκτες συμφωνίες με την Τουρκία και οδηγώντας το τουρκικό κράτος στη βορειοανατολική Συρία.

Οι Κούρδοι και οι λαοί της Βοριοανατολικής Συρίας πρέπει να απορρίψουν οποιοδήποτε απαράδεκτο εκβιασμό μέσω της αντίστασής τους και με την υποστήριξης των λαών του κόσμου. Πρέπει να δουν την ύπαρξη της πολιτικής ατμόσφαιρας που θα τους βοηθήσει να θριαμβεύσουν σε περίπτωση που αντισταθούν στις επιβολές. Στην πραγματικότητα των Κούρδων και αυτήν της Μέσης Ανατολής, δεν είναι δυνατόν να επιτύχουμε κέρδη χωρίς μια αντίσταση που θα διακινδυνεύει θυσίες. Υπό από αυτή την άποψη, η σημερινή ιστορική ατμόσφαιρα και το πολιτικό τοπίο δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες για τους Κούρδους που για να τις πετύχουν πρέπει να τις αξιοποιήσουν καλά. Σε αυτή την περίπτωση, η αντίσταση θα εμποδίσει όλα τα σχέδια και τις συνομωσίες. Οι Κούρδοι και οι λαοί της Συρίας θα έχουν μεγάλα κέρδη με την υποστήριξη της δημοκρατικής ανθρωπότητας. Το πολιτικό τοπίο και οι ευκαιρίες που προέκυψαν από την αντίσταση της Ροζάβα και των λαών της Β.Α Συρίας έχουν δείξει με σαφήνεια ότι η αντίσταση θα θριαμβεύσει. Στη βάση αυτή, ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κουρδικό λαό και στους λαούς της Βορειοανατολικής Συρίας στον αγώνα τους.

Όλοι οι Κούρδοι, οι φίλοι τους και η δημοκρατική ανθρωπότητα θα πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα να «ξεσηκωθούν για τη Ροζάβα (#riseup4rojava)» στις 2 Νοεμβρίου και να την κάνουν μια ημέρα ήττας της γενοκτονίας και ημέρα θριάμβου για τους λαούς ».

Μετάφραση: Hevalen-gr

Πηγή: ANFnews