Χιλή: Εμπρηστική επίθεση ενάντια σε εταιρεία κρεάτων – Σχέδιο Φοίνικας 2015 (07/04/2015)

0
179

fire isolated over black background

Στάλθηκε στο Inter Arma:

Σχέδιο Φοίνικας 2015: Επίθεση ενάντια σε εταιρεία εκμετάλλευσης ζώων. Για την απελευθέρωση των ανθρώπων, των ζώων και της γης (Χιλή)

Μέρα με τη μέρα, λεπτό προς λεπτό, η εξουσία διατηρείται και αναπαράγεται στις κοινωνικές σχέσεις όλων εκείνων, που αποδέχονται αυτό το σύστημα, το οποίο βασίζεται στην άσκηση εξουσίας, κυριαρχίας και εκμετάλλευσης, καθώς και σε όλα τα θεσμικά όργανα, τις εταιρείες και τους μηχανισμούς, που επιτρέπουν τη φυσιολογική τους ανάπτυξη,  χωρίς να ξεχνάμε ποτέ την εθελοντική δράση των λειτουργών της εξουσίας και των συνεργών τους: επιχειρηματίες, πολιτικοί, μπάτσοι και πολίτες, που υπερασπίζονται την εξουσία και την υποταγή, οι οποίοι προσπαθούν να διαχειρίζονται και να διατηρούν το status quo.

Όταν αποφασίζουμε να πολεμήσουμε την εξουσία σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις της, ο αγώνας για την ολική απελευθέρωση έχει νόημα, διότι περιλαμβάνει τα διάφορα σενάρια, στα οποία η εξουσία εξασκεί την κυριότητά της. Ο αγώνας μας δεν τέμνεται, είναι ολοκληρωτικός και έτσι, το να παλεύεις για την απόλυτη ελευθερία συνεπάγεται επίσης να πολεμάς το Κράτος, το κεφάλαιο, τον σπισισμό, τις ιεραρχίες, την εξειδίκευση και τις ποικίλες εκφράσεις του αυταρχισμού.

Και παρά τις προσπάθειες του κράτους της Χιλής να εξαλείψει τις ιδέες και τις πρακτικές της εξέγερσης, η άμεση επίθεση από αναρχικές ομάδες δράσης συνεχίζεται ακόμα.

Το βράδυ της 7ης Απριλίου, επιτεθήκαμε στα διοικητικά γραφεία της Εταιρείας Κρεάτων Rio Bueno  η οποία έχει αφιερωθεί στον περιορισμό και τη σφαγή ζώων σε φυλακές, πουλώντας τα ως εμπόρευμα για μαζική κατανάλωση από τον άνθρωπο. Ο εμπρηστικός μηχανισμός φτιάχτηκε με μηχανισμό χρονοκαθυστέρησης και λειτούργησε στο να καταστραφεί μέρος του κτιρίου.

Οι λόγοι είναι σαφείς και αφθονούν. Όταν αποφασίσαμε να πολεμήσουμε για την Απελευθέρωση, αντιληφθήκαμε τον αγώνα με πλήρη και ολοκληρωμένο τρόπο, χωρίς ιεραρχία μεταξύ των ειδών Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στον σπισιστικό, δολοφονικό μηχανισμό, που εκπροσωπεί η εν λόγω εταιρεία. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στη φυλάκιση, την απομόνωση και τον θάνατο εκατοντάδων ζώων.

Ο αγώνας μας είναι αντι-σπισιστικός, επειδή είναι πρωτίστως ένας αντι-εξουσιαστικός αγώνας, για την απελευθέρωση του ανθρώπου, της γης και των ζώων.

Τα σύμβολα και οι δομές της εξουσίας είναι παντού, είναι θέμα τόλμης και περάσματος στην επίθεση, να μετατρέψουμε σε πράξη τις ιδέες μας και τις αξίες της απελευθέρωσης, τις γνώσεις μας και τη δημιουργικότητά μας στον πόλεμο.

Και καθώς καταλαβαίνουμε τον αγώνα ως μια πολυμορφική πράξη, χωρίς να ιεραρχούμε τα μέσα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε, κάνουμε ένα κάλεσμα για τον πολλαπλασιασμό των δράσεων άμεσης επίθεσης. Το κάνουμε χωρίς αλαζονεία, αλλά με τη γνώση ότι η αναρχική πρόταση της αυτόνομης επίθεσης από ομάδες συγγενών συντρόφων οριζόντια οργανωμένων, είναι δυνατή, πραγματική, πάντα παρούσα και απαραίτητη.

Επίσης, αναλαμβάνουμε αυτήν την ενέργεια ως κομμάτι της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF), μετέχοντας στους στόχους που θέτει: Η ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, πάντα επιθετική, χωρίς ιεραρχίες και χωρίς ειδικεύσεις. Ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ, καθώς η αντιεξουσιαστική πράξη δεν γνωρίζει όρια, κράτη ή έθνη, συνδέεται με άλλες επαναστατικές επιθυμίες σε όλον τον κόσμο. Και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, διότι δεν ξεχνάμε τους συντρόφους μας μέσα στις φυλακές του εχθρού.

Επίσης, αναλαμβάνουμε την ενέργεια αυτή ως Σχέδιο Φοίνικας, για να δώσουμε νέα ώθηση στην αντι-εξουσιαστική βίαιη δράση σε αυτήν την περιοχή, που κυριαρχείται από το κράτος της Χιλής, ως έναν τρόπο να έρθουμε αντιμέτωποι με την καταπίεση και να δείξουμε ότι η αναρχική επίθεση είναι ακόμα ζωντανή και δεν θα παραδοθεί.

Επί του παρόντος, η παγκόσμια εξουσία προσπαθεί να ενισχύσει την κυριαρχία της, να εξελιχθεί στην κατασταλτική λειτουργία της με όλο και πιο ολοκληρωτική δράση. Με τις κατασταλτικές ενέργειές της, η εξουσία στοχεύει στο να χτυπήσει τους αναρχικούς και επαναστάτες συντρόφους και να θέσει τα πάντα υπό την ευρεία και διάχυτη ιδέα της “Τρομοκρατίας”. Επίσης, τα περιβάλλοντα των αλληλέγγυων χτυπιούνται, τιμωρώντας την υποστήριξη στους φυλακισμένους συντρόφους, προσπαθώντας να τους απομονώσει πίσω από τα κάγκελα. Οι τελευταίες κατασταλτικές επιχειρήσεις στην Ισπανία, η σύλληψη των συγγενών των συντρόφων από τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς στην Ελλάδα, είναι παραδείγματα αυτού, όπως είναι η πρόσφατη σύλληψη του Enrique Guzman, αλληλέγγυου φίλου του Juan Flores, που κατηγορείται για την επίθεση με εκρηκτικά εναντίον ενός αρχηγείου των μπάτσων. Η σκληρότητα των μέσων ενημέρωσης φαίνεται επίσης ως μια άλλη έκφραση της κρατικής καταστολής, όπως είδαμε στην περίπτωση των Javier Pino και Natalia Collado, που κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά σε ένα λεωφορείο. Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας σήμερα.

Δύναμη και αλληλεγγύη με τους συντρόφους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην Ελλάδα και με όλους τους κρατούμενους που αγωνίζονται σε εκείνην την περιοχή.

Αγκαλιές στους Nicola Gai, Alfredo Cospito και όλους τους φυλακισμένους αναρχικούς στην Ιταλία.

Συνένοχοι χαιρετισμοί προς τους Mario και Carlos Lopez, φυγάδες συντρόφους από το Μεξικό.

Αλληλεγγύη με τη Μόνικα Caballero, τον Francisco Solar και τους αναρχικούς που συνελήφθησαν στην Ισπανία.

Αιώνια υγεία στον κρατούμενο Mumia Abu-Jamal, ο οποίος αντιστέκεται αγωνιζόμενος στις ΗΠΑ.

Αγάπη και εμπόλεμη αλληλεγγύη με τους Nataly Casanueva, Juan Flores, Guillermo Durán, Juan Aliste, Freddy Fuentevilla, Marcelo Villarroel, Carlos Gutierrez, Hans Niemeyer και Sol Vergara. Το κάλεσμα αγκιτάτσιας από τις 10 μέχρι τις 20 Απριλίου ας είναι καρποφόρο στην πολύμορφη δράση!

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Εμπρηστική Αναρχική Επίθεση. Πυρήνας Φωτιά και συνείδηση”.

Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI / IRF) -Χιλή.

Μετάφραση: Inter Arma

H mpalothia αναδημοσιεύει από interarma.info