Χανιά: Για την επίθεση στα γραφεία της ΔΑΠ στο Πολυτεχνείο Κρήτης

0
354

Από το κλίμα τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ για τα πανεπιστήμια και την αφήγηση για εστίες ανομίας, εμείς επιλέξαμε να δημιουργήσουμε ακόμα μια. Είμαστε άνομα οντά, δεν ακολουθούμε συντάγματα, κρατικές υποδείξεις και δεν μας απασχολούν οι νομοί και οι εκφάνσεις τους. Οι καταλήψεις μας, οι αυτοοργανωμενοι χώροι μας και οι συνελεύσεις μας είναι πράγματι εστίες ανομίας, πέρα απο αυτο ειναι ομως και εστίες αγώνα, αλληλεγγύης, σύγκρουσης και ρήξης με το κράτος. Ειναι τα μέσα που διαθέτουμε για να αυτοοργανωνομαστε ενάντια στο σάπιο αυτο κόσμο και της σαθρές κοινωνικές νόρμες του. Υπερασπιζόμαστε τον όρο εστίες ανομίας και σας δίνουμε κάθε λόγο να μας χαρακτηρίζεται έτσι. Όσο υπάρχει αυτός ο κόσμος θα είμαστε πάντα τα αναχώματα και σαν τέτοια επιλέγουμε να δρούμε.

Το όνειρο που έχει ο πολιτικός συφερτος της νδ για τα πανεπιστήμια το οποίο θέλει την αποστείρωση, την αφομοίωση και ένα πανεπιστήμιο για λίγους ειναι η ουσία του νεοφιλελευθερισμού. Το πανεπιστήμιο θα δίνει άσυλο στους καριερίστες, στους λούμπεν μικροαστούς φοιτητές και στα ερευνητικά σχέδια των πολυεθνικων ή του στρατού και της αστυνομίας. Αυτο το όνειρο με παρομιες προοπτικές επεκτείνεται και στις διαδηλώσεις και στις απεργίες. Μα ότι και να κάνουν δεν θα μας εξαφανίσουν ποτέ, το πάθος μας για έναν άλλο κόσμο μας κάνει να θέλουμε να πράξουμε για αυτο.

Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε και επιτεθήκαμε στα γραφεία της φοιτητικής παράταξης της νδ-δαπ, διαλύοντας τον χώρο, προκαλώντας φθορές στις άθλιες προπαγανδίστηκες τους αφίσες. Αναγράφτηκαν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων ενάντια της δαπ και του χρυσοχοιδη, σε μια κίνηση αλληλεγγυης στους εκκενωμένους χώρους εντός άλλα και εκτός του πανεπιστημίου. Στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους/στις καταληψίες της UTOPIA A.D. και εκφράζουμε αμέριστη αλληλεγγύη στη προσπάθεια τους ανοικοδόμησης και επαναλειτουργίας του χώρου τους.

Χαιρετίζουμε τους συντρόφους και τις συντροφισσες της επίθεσης στο ΠΑ.ΠΕΙ. στο στέκι της δαπ το οποίο θεωρούταν “κάστρο” όπως αναφέρουν και έδειξαν ότι πουθενά δεν ειναι άτρωτοι.

Υγ1. Όσο αναφορά τα γεγονότα στην ασοεε έχουμε οργή για την απειλή των συντρόφων μας και μιας και αυτη η κίνηση δεν έγινε απαντητικά σε αυτά τα γεγονότα, θα μιλήσουμε σύντομα…

ΑΝΤΙΔΑΠ

Πρώτη δημοσίευση 26/02/2020
via athens.indymedia.org