Χανιά: Διαδικασίες δημιουργίας του 14ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ

Λάβαμε 15/03/2019

Πρόσκληση στις διαδικασίες δημιουργίας του 14ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ Χανίων/γιορτή κοινωνικής αλληλεγγύης στα Χανιά

Για έναν κόσμο ο οποίος χωράει πολλούς κόσμους, για να σπάσουμε τα σύνορα που μας διχάζουν, γιατί οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους, γιατί το χρέος μας είναι η ανατροπή των πολιτικών που μας απο-υποκειμενικοποιούν, για μια όμορφη ζωή, για να πετάξουμε κόντρα στον καιρό, να πετάξουμε μαζί..Έχουν περάσει χρόνια 14, μα δεν έχει εκλείψει ούτε ένας λόγος για να σταματήσουμε να διεκδικούμε την ισότητα και την ελευθερία μας, δηλώνοντας παράλληλα τη διαφορετικότητά μας. Έτσι και φέτος, θα γιορτάσουμε την αλληλεγγύη, την ποικιλομορφία, την ίδια τη ζωή.

Το φεστιβάλ ελπίζουμε να αποτελέσει και φέτος μία μεγάλη συνεύρεση αντιρατσιστικών, μεταναστευτικών, κινηματικών, πολιτικών συλλογικοτήτων αλλά και κάθε κοινωνικά/πολιτικά/πολιτισμικάευαισθητοποιημένουανθρώπου. Το φεστιβάλ μάς προσκαλεί να ξαναπιάσουμε το νήμα, μας δίνει την ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά μαζί πέρα από τους τοίχους της θεσμικής ελπίδας. Με συζητήσεις, εργαστήρια και ακόμα περισσότερες πολιτιστικές/πολιτισμικέςδράσεις, προσδοκούμε να δημιουργήσουμε μία μεγάλη γιορτή για τα Χανιά, για όσους περνούν από αυτόν τον μικρό τόπο, για τους φτωχούς, για τους πρόσφυγες/μετανάστες, για τους καταπιεσμένους, για όλες/όλους εμάς.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στα τέλη του Ιούνη αλλά η προετοιμασία του ξεκινάει πολύ νωρίτερα. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται από μια εβδομαδιαία συνέλευση όπου κατατίθενται ιδέες και οργανώνουμε την υλοποίηση τους. Η προετοιμασία του γίνεται από όλες και όλους μας και οδηγεί σε ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό από τη συνεισφορά του καθενός και της καθεμίας οι οποίοι καταθέτουν κάθε χρόνο το κέφι, τη δημιουργικότητα και τη χειρωνακτική τους εργασία για να στηθεί αυτή η γιορτή – κοινωνική παρέμβαση στην πόλη.Οι σκαλωσιές και τα πολύχρωμα πανιά δε μας κάνουν απλώς ορατές/ορατούς αλλά ακόμα περισσότερο φωτίζουν σαν αστραπή ένα διαφορετικό κόσμο, ένα κόσμο που ίσως υπάρχει μονάχα για λίγες ώρες, αλλά αποτυπώνει στο νου και τις αισθήσεις μας μία ιδέα του σύμπαντος που μπορούμε να δημιουργήσουμε.

Καλούμε όλες και όλους που θέλουν να συμμετέχουν στη διοργάνωση του 14ουΑντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις εβδομαδιαίες οργανωτικές συνελεύσεις. Φέτος ξεκινάμε την Τρίτη 19/3 στις 21:00 στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών όπου θα γίνει η πρώτη συνέλευση του φεστιβάλ για να δρομολογηθούν τα οργανωτικά θέματα και οι ανάλογες ομάδες εργασίας.

Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες