Χανιά: Ανακοίνωση για τις εκκενώσεις Καταλήψεων

Κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 30/08, στις 19:30

Λάβαμε 28/08/2019

Oι μέρες είναι φυλακές όταν χτυπάνε κάρτα οι βασανιστές…

Τη μέρα των εκλογών ο ακροδεξιός αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Κ. Ηλιόπουλος έγραφε δημόσια: «Κυριάκο Μητσοτάκη κυβέρνησε τη χώρα και τους Έλληνες όπως γουστάρεις!!! Τα ΜΑΤ είναι δίπλα σου γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε το κράτος», συνεχίζοντας με απειλές εναντίον της «αναρχοαριστεράς των κόπρων». Στις 26-8, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σ. Μπαλάσκας, χαρακτήρισε την επιχείρηση εκκένωσης των 4 καταλήψεων ως «μία αθόρυβη, νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία και αυτή θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια», διευκρινίζοντας αργότερα πως «σκουπίδια είναι οι αναρχοαριστεροί και ενοχλητική σκόνη οι πρόσφυγες και μετανάστες».

Ακόμη κι αν γνωρίζουμε πως η ακροδεξιά διείσδυση στο κράτος έχει μεγάλο ιστορικό βάθος, ειδικά στους πολιτειακούς θεσμούς (αστυνομία, δικαιοσύνη, στρατός, εκκλησία), δεν παύουμε να συγκλονιζόμαστε από φασιστικά παραληρήματα όπως τα παραπάνω που συνθλίβουν κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος και μας οδηγούν κατευθείαν στην ωμή βαρβαρότητα.

Στις επιχειρήσεις εκκένωσης δε βρέθηκαν ούτε ναρκωτικά, ούτε όπλα, μόνο άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το ρατσισμό, την ξενοφοβία, την αγριότητα της «πολιτισμένης κοινωνίας», μ’ ένα συνεχές σφίξιμο στην καρδιά, σ’ ένα καθεστώς διαρκούς ομηρίας και ανασφάλειας. Ολόκληρες οικογένειες μεταναστών και προσφύγων εκδιώχτηκαν από χώρους που βρήκαν καταφύγιο και προσπαθούσαν συλλογικά να επιβιώσουν. Ακολουθεί βέβαια ο εγκλεισμός τους σε κάποιο κολαστήριο, αποκλεισμένοι σε γκρίζες ζώνες εκτός κοινωνικού ιστού, με τις γνωστές άθλιες συνθήκες κράτησης, με ανεπαρκή ιατρική περίθαλψη και σίτιση.

Η αλληλεγγύη δεν έχει τιμή…

Την επόμενη των εκκενώσεων και αφού η επιχείρηση αποδείχτηκε φιάσκο και ενώ κυκλοφόρησαν σ’ όλο τον κόσμο φωτογραφίες γυναικόπαιδων στις κλούβες, τα Μ.Μ.Ε φιλοξενούν ψευδείς τοποθετήσεις, παρουσιάζοντας τις καταλήψεις ως μπίζνα κάποιων επιτήδειων, όπου υπάρχει αντίτιμο για τη διαμονή. Δεν αντιλαμβάνονται πως η αλληλεγγύη στους μετανάστες και πρόσφυγες συνιστά στην πράξη τη σχέση μεταξύ των καταπιεσμένων που στοχεύει στο να σπάσει τα τείχη της σιωπής και της εξατομίκευσης που προσπαθούν να υψώσουν οι κυρίαρχοι ανάμεσα στους φτωχούς. Πως η αλληλεγγύη σε εκείνο το κοινωνικό κομμάτι που δέχεται την πιο άγρια εκμετάλλευση και καταπίεση είναι αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, την κρατική καταστολή και το κεφάλαιο.

Ας μη γελιόμαστε, όσες και όσοι δε συμβιβαζόμαστε με την ασφάλεια -όπως αυτοί την ορίζουν- είμαστε σκουπίδια. Η υπόσχεση για έναν καλύτερο κόσμο πηγάζει από τους παλιούς και νέους αγώνες που φοβίζουν και διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του τέρατος.

Να είμαστε όλες και όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή στις 7.30, στην πλατεία Αγοράς.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ-ΟΛΟΥΣ!

Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες