Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Αθήνα: Συνέλευση Αλληλεγγύης στον 16χρονο Κώστα Μπ. που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ (22/09)

Αθήνα: Συνέλευση Αλληλεγγύης στον 16χρονο Κώστα Μπ. που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ (22/09)

Αλληλεγγύη στον 16χρονο Κώστα Μπ. που βρίσκεται βαριά τραυματισμένος στο ΚΑΤ μετά τη σύλληψη του στα Εξάρχεια

Στις 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται μαζική-μαχητική αντιφασιστική διαδήλωση, μνήμης και τιμής στον Παύλο Φύσσα, με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, η οποία και πραγματοποίησε στάση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία ως ένδειξη τιμής στην Heather Heyer που έπεσε στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ αγωνιζόμενη ενάντια στο φασισμό. Στον αστυνομικό φραγμό ξεσπούν συγκρούσεις οι οποίες και συνεχίζονται μέχρι τη ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Όλα αυτά τα ένστολα καθάρματα που προμήθευαν όπλα, έδιναν πληροφορίες, και συνόδευαν σε κάθε εγκληματική τους ενέργεια τα ναζιστικά τάγματα έφοδου, και στις 16 Σεπτεμβρίου προστάτευαν τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής δέχτηκαν τη δίκαιη οργή των αντιφασιστών. Το μήνυμα ήταν σαφές: “Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί, παρά μονάχα ως καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή”.

Την ίδια μέρα, στις 4 τα ξημερώματα περίπου, συλλαμβάνεται στα Εξάρχεια ο 16χρονος Κώστας Μπ, ενώ είχε προηγηθεί επίθεση σε δυνάμεις των ΜΑΤ στην περιοχή. Οι ένστολοι φονιάδες ξυλοκοπούν άγρια τον Κώστα Μπ. και τον οδηγούν στη ΓΑΔΑ. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην Εντατική του ΚΑΤ.

Η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη ο βαρύτατος τραυματισμός του 16χρονου βρίσκεται σε εξέλιξη. Εξετάζονται οι μαρτυρίες ανθρώπων στην περιοχή των Εξαρχείων κατά τη διάρκεια της σύλληψης του, ελέγχονται από δικηγόρους οι κάμερες της Λ. Αλεξάνδρας, ενώ αναμένονται και οι επίσημες ιατρικές ανακοινώσεις.

Ο Κώστας Μπ. βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση γεγονός που δεν του επιτρέπει να μιλήσει για το περιστατικό. Την ίδια ώρα η αστυνομία, για να καλύψει το έγκλημα της, τον παραπέμπει στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Εμείς οφείλουμε όσο καιρό ο Κώστας νοσηλεύεται στην Εντατική να μην αφήσουμε άλλο ένα έγκλημα, σε βάρος της νεολαίας και όσων αγωνίζονται, αναπάντητο.

Γιατί κάθε φορά που το κράτος και τα καθεστωτικά ΜΜΕ μιλάνε για “ατυχήματα” εμείς αντικρίζουμε τη βία του κεφαλαίου, του κράτους και των πραιτόρων του. Ζωές που σακατεύονται και όνειρα που τσαλαπατιούνται.

Από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που πνίγονται στο Αιγαίο στην προσπάθεια τους να βρουν ένα καλύτερο μέλλον και τους γκραφιττάδες που τραυματίζονται ή ξεψυχάνε πάνω σε ηλεκτροφόρες ράγες για να ξεφύγουν από την αστυνομία, μέχρι τους φτωχοδιάβολους που πεθαίνουν στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές… ο καπιταλισμός είναι μηχανή θανάτου.

– Η αστυνομία είναι ένοχη. Θα ζητήσουμε λογαριασμό.

– Όλοι στους δρόμους. Όλοι στα οδοφράγματα.

Επόμενη συνέλευση: Παρασκευή 22.09, 19:00, ΕΜΠ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Κώστα Μπ.

 

Δείτε επίσης

Αθήνα: Σύσκεψη εργατικών σωματείων για οργάνωση διακλαδικής απεργίας

Λάβαμε 20/09/2018 Στη φάση αυτή η σχετική ανακοίνωση συνυπογράφεται από τα σωματεία: Σύλλογος Εργαζομένων στα …

Αφήστε μια απάντηση