Αθήνα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης – άμεση μεταγωγή των συντρόφων

24/6 στις 18.00 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΟΠΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ

Στις 12/6 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Γιάννης Δημητράκης, Κώστας Σακκάς και Δήμητρα Συριανού για την απαλλοτρίωση της χρηματαποστολής εφοδιασμού του ΑΤΜ στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Οι σύντροφοι και η συντρόφισσα, μετά τη σύλληψη τους οδηγούνται στην ΓΑΔΘ όπου βιώνουν τις γνωστές πρακτικές της «αντι»τρομοκρατικής. Τους κρατάνε για πάνω από 12 ώρες δεμένους, όρθιους, με κουκούλες στο κεφάλι, ενώ δεν τους επιτρέπουν να επικοινωνήσουν με δικηγόρο, με το οικογενειακό τους περιβάλλον αλλά ούτε και μεταξύ τους. Ακολουθούν έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, όπου και κατάσχονται δεκάδες προσωπικά τους αντικείμενα.

Από την πρώτη στιγμή τα ΜΜΕ σε εντεταλμένη υπηρεσία από την «αντι»τρομοκρατική , θα κάνουν λόγο για «ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας» και για «παλιούς γνώριμους των αρχών», ενώ δεν θα ξεχάσουν να επαναφέρουν το πολυφορεμένο σενάριο για την υποτιθέμενη ύπαρξη και χρηματοδότηση ενός «επαναστατικού ταμείου». Η μη προφυλάκιση της συντρόφισσας Δήμητρας Συριανού είναι ενδεικτική της συνολικότερης αποτυχίας της «αντι»τρομοκρατικής να αναβαθμίσει την υπόθεση. Οι σύντροφοι Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς θα μεταφερθούν τελικά στις φυλακές Κομοτηνής και Νιγρίτας αντίστοιχα σε μια προσπάθεια εξόντωσής τους.

Η μεθοδευμένη προφυλάκιση των συντρόφων σε φυλακές τελείως απομακρυσμένες από τονσταθερό τόπο διαμονής τους, σημαίνει πρακτικά τη μη δυνατότητα επισκεπτηρίων από τασυγγενικά τους πρόσωπα αλλά και την παρεμπόδιση της υπεράσπιστικής τους γραμμής μιας και η επικοινωνία με τους δικηγόρους τους καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Τόσο η κράτηση του Κώστα Σακκά στις «πειθαρχικές» φυλακές Νιγρίτας όσο και αυτή του Γιάννη Δημητράκη στο πειθαρχείο των φυλακών Κομοτηνής αποδεικνύει την εκδικητική και σαδιστική μανία των διωκτών τους απέναντί τους. Το καθεστώς που έχει επιβληθεί στους συντρόφους, την πολιτική ευθύνη του οποίουφέρει η «αντι»τρομοκρατική υπηρεσία και το υπουργείο δικαιοσύνης, είναι μια πάγια κατασταλτική πολιτική που εφαρμόζεται εναντίον των φυλακισμένων αγωνιστών προκειμένου να τους εξοντώσουν πολιτικά και να τους τσακίσουν το ηθικό. Οι σύντροφοί μας βρίσκονται για ακόμη μια φορά αιχμάλωτοι στα χέρια του κράτους για τις επιλογές αγώνα που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Για την επιλογή τους να στρατευτούν στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης και της αντικρατικής πάλης. Για την επιλογή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στο καθεστώς παρά τις φυλακίσεις, την παρανομία, τις απεργίες πείνας και τους πυροβολισμούς στο ψαχνό από τα κρατικά σκυλιά.Απέναντι σε αυτό το νέο κατασταλτικό χτύπημα, θα βρεθούμε όλοι και όλες δίπλα τους.

Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές

ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 24/6, 18:00, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

Πρωτότυπη δημοσίευση 23/06/2019
via athens.indymedia.org

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες