Αθήνα: Λευτεριά στον Antonin

0
487

Λάβαμε 05/05/2019

Από τις 27 Νοεμβρίου, τα Κίτρινα Γιλέκα παρεμβαίνουν στη δημόσια σφαίρα της Γαλλίας. Οι “αόρατοι”, όπως ο Σαρκοζί χαρακτήρισε την νεολαία των προαστίων κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2005, σηματοδοτούν την επιστροφή των ταραχών, αυτή τη φορά με διαφορετικά προτάγματα.

Το νομοσχέδιο για την αύξηση της τιμής των καυσίμων ήταν η αφορμή που άναψε τη σπίθα. Οι διάφορες δυσκολίες της καθημερινής ζωής, η τεράστια οικονομική ανισότητα, η έλλειψη στέγης, η ανεργία και όλα τα προβλήματα το κράτος διαιωνίζει με τις πολιτικές του, αποτελούσαν έναν υπόκωφο θόρυβο για μεγάλο χρονικό διάστημα στη γαλλική πρωτεύουσα και τα προάστιά της.

Οι φασιστικές ομάδες προσπάθησαν να εισέλθουν στο κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων για να αλλάξουν το περιεχόμενό τους και να ανακόψουν το αντιφασιστικό και αντικρατικό πρόταγμα που έστω σε πρώιμη μορφή άρχισε να αναπτύσσεται στους δρόμους και τις πλατείες. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιφασιστικές ομάδες της μητρόπολης αντέδρασαν αμέσως και οργανώθηκαν για να απομονώσουν τους φασίστες και να τους συντρίψουν. Το κράτος στην προσπάθειά του να προστατεύσει τις εφεδρείες του συνέλαβε τους αντιφασιστές.

Έχοντας περπατήσει στους ίδιους δρόμους  εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τα μέλη της Αντιφασιστικής Δράσης Παρισιού-Προαστίων.

Λευτεριά στον Αntonin και τους 5 αντιφασίστες συντρόφους.

Athens Paris Antifa United