Αθήνα: Ενημερωτικό δελτίο από Εξάρχεια, απαγωγές και δικαστήρια

Την Δευτέρα το πρωί κατά την επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια συνελλήφθησαν τρεις σύντροφοι μέσα στην GARE. Η κράτησή τους σταμάτησε χθες το απόγευμα, όταν αναβλήθηκε η δίκη τους για τις 9 Σεπτέμβρη. Κατηγορούνται για «διατάραξη οικειακής ειρήνης», «ρευματοκλοπή» και «υδροκλοπή». Τις ίδιες κατηγορίες έχουν και πέντε μετανάστες από την Χ.Τρικούπη 15, ενώ έχουν επιπλέον και κατηγορία «οπλοκατοχής». Θα δικαστούν στις 10 Σεπτέμβρη.

Το πρόσχημα για την εισβολή στην GARE ήταν μια ανώνυμη «πληροφορία» για «ναρκωτικά και όπλα». Πρώτη γραμμή στις εισβολές ήταν η εκαμ, με προτεταμένα αυτόματα όπλα. Με το ίδιο πρόσχημα έγινε απαγωγή ενός συντρόφου δυο ώρες μετά, από δρόμο των Εξαρχείων. Αρχικώς μεταφέρθηκε στη γαδα και στη συνέχεια, χωρίς καμία εξήγηση ή ανακριτική διαδικασία, μεταφέρθηκε πάλι στη γειτονιά, όπου με την ξαφνική εμφάνιση του εισαγγελέα που επόπτευε την εισβολή στην GARE, έγινε έρευνα σ’ ένα εγκαταλελλημένο κτήριο με το κατασκευασμένο σενάριο ότι ο σύντροφος έκρυβε εκεί ναρκωτικά και όπλα. Ακολούθως, εισέβαλαν κι ερεύνησαν και το σπίτι του. Κατόπιν άρθηκε η άτυπη ομηρία, σα να μην είχε γίνει τίποτα.

Μπροστά στην Κατάληψη GARE παραμένουν στρατοκρατικές δυνάμεις, όπως και σε πολλά άλλα σημεία της γειτονιάς.

Σήμερα το πρωί, Τετάρτη, έγινε επιχείρηση εκδίωξης των αστέγων από το λόφο του Στρέφη.

Το σχέδιο ισοπέδωσης των κοινοτήτων αγώνα και των δομών κοινωνικής αυτοοργάνωσης θα αποτύχει. Τα Εξάρχεια δεν θα παραδοθούν στο κράτος και τους επενδυτές. Η GARE ήταν και θα είναι μια εστία εξέγερσης, μαχητικής αλληλεγγύης και οριζόντιας συνοργάνωσης ενάντια στην εξουσία.

ΟΥΤΕ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΓΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Συνέχεια ανοιχτής συνέλευσης στου Γκίνη, Τετάρτη 28/8 7μμ

Κατάληψη GARE

Πρωτότυπη δημοσίευση 28/08/2019
via athens.indymedia.org

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες