Αθήνα: Ενημέρωση από το δικαστήριο εναντίον του ΣΣΜ

κάλεσμα για την επόμενη δικάσιμο Παρασκευή 17/01 στις 9:00

Στις 19 Δεκέμβρη ξεκίνησε επιτέλους, μετά από αναβολές 5 χρόνων, η δίκη 7 μελών του σωματείου μας με την κατηγορία της απόπειρας εκβιασμού και της ηθικής αυτουργίας. Τα αφεντικά του Σαλαντίν και του Βοτανοπωλείου βάφτισαν «εκβιασμό» τις εργατικές διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις δράσεις του σωματείου και την υπόθεση ανέλαβε η πάντα πρόθυμη Ασφάλεια και συγκεκριμένα το Τμήμα Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος (!!!).

Μερικά από τα ωραία που ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα:

– Τα αφεντικά του Σαλαντίν έπεσαν σε πολλές αντιφάσεις κατά την εξέτασή τους τόσο από τις συνηγόρους υπεράσπισης, όσο και από την εισαγγελέα της έδρας. Ισχυρίστηκαν πως οι συνδικαλιστικές παρεμβάσεις του σωματείου έξω από το μαγαζί τους είχαν χαρακτήρα «μαφιόζικο», ότι καλούσαν την αστυνομία αλλά αυτή δεν επενέβαινε γιατί «φοβόταν», ενώ δεν μπορούσαν να απαντήσουν καν στην ερώτηση για πόσα λεφτά δήθεν τους «εκβίαζαν» τα κατηγορούμενα μέλη μας. Φάνηκαν να μην θυμούνται τον αριθμό του προσωπικού που είχαν προσλάβει, παραδέχτηκαν ότι δεν ήταν πλήρως δηλωμένες όλες και όλοι οι εργαζόμενοι μέσα στο μαγαζί, καθώς και ότι χρώσταγαν χρήματα, που είχαν προσπαθήσει να τα δώσουν στο χέρι και όχι με κάποια από τις θεσμικές διαδικασίες επίλυσης εργατικής διαφοράς, όπως του ζητούσαν τα μέλη του σωματείου. Όσον αφορά τις «απειλητικές» δράσεις, αποδείχθηκε πως παρουσία αστυνομίας (η οποία παρευρέθηκε σε αυτές αφού καλέστηκε) ήταν αδύνατο να κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα των αφεντικών, αφού οι παρεμβάσεις γίνονταν έξω και μπροστά από το μαγαζί, στόχος της απεύθυνσης ήταν οι πελάτες και οι γείτονες, και το πιο απειλητικό που ακούστηκε σε αυτές είναι ότι αν δεν δοθούν τα δεδουλευμένα η παρουσία μας θα είναι συχνότερη(παραδοχή των κατήγορων).
-Από την πλευρά του Βοτανοπωλείου κατέθεσε ο λογιστής της επιχείρησης, ο οποίος δεν είχε να εισφέρει τίποτα ουσιαστικό στην υπόθεση.

– Το «δυνατό χαρτί» των κατηγόρων, ο μάρτυρας Τυρολόγος, είναι αφεντικό του μαγαζιού scherzo, ο οποίος ξυλοκόπησε εργαζόμενό του επειδή διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του και πυροβόλησε κατά τη διάρκεια συνδικαλιστικής παρέμβασης του σωματείου (αδικήματα γνωστά στην έδρα, που τον έκανε να τα αναγνωρίσει). Οι γελοίοι ισχυρισμοί του ότι τα μέλη του σωματείου «εκβιάζουν μαγαζιά κατά σύστημα και μετά τα κλείνουν» και ότι είναι «μπράβοι της ημέρας», μαζί με τα εξίσου γελοία σχόλια του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής περί «τραμπουκισμών εναντίον του μάρτυρα από το σωματείο» και «φόβου να έρθει να καταθέσει» αντιμετωπίστηκαν με δυσπιστία από την έδρα και με αυθόρμητες αντιδράσεις και επιφωνήματα από το κοινό.

Η δίκη διακόπηκε λόγω ωραρίου και συνεχίζεται την Παρασκευή 17 Γενάρη, που θα ολοκληρωθεί η εξέταση του Τυρολόγου και λογικά θα έχουμε και την απόφαση. Γι’ αυτό καλούμε σε συγκέντρωση στην Ευελπίδων, κτίριο 13, αίθουσα 2, στις 9:00 π.μ.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων

Πρωτότυπη δημοσίευση 14/01/2020
via somateioserbitoronmageiron.blogspot.com

Αθήνα: Ενημέρωση από το δικαστήριο εναντίον του ΣΣΜ

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες