Αθήνα: Ενημέρωση από τις φοιτητικές εκλογές

0
154

Την Τετάρτη 10 Απρίλη πραγματοποιήθηκαν για μία ακόμη χρονιά οι φοιτητικές εκλογές. Ως Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου αποφασίσαμε να παρέμβουμε στον πεζόδρομο της Παντείου, κάνοντας αισθητή την παρουσία μας με την πραγματοποίηση μικροφωνικής και μοίρασμα αντιεκλογικού κειμένου. Τη δράση πλαισίωσαν περίπου 50 σύντροφοι/συντρόφισσες από το στέκι και άλλες συλλογικότητες αλλά και ατομικότητες.

Μετά το πέρας του χρόνου που είχαμε ορίσει για τη μικροφωνική, η δράση έληξε και αποχωρήσαμε . Σε αντίθεση με αυτά που αναφέρθηκαν στα καθεστωτικά, δεν εισβάλλαμε εντός του πανεπιστημιακού χώρου και δεν διακόψαμε την εκλογική διαδικασία, μάλιστα αρκετοί φοιτητές ενδιαφέρθηκαν να πάρουν και να διαβάσουν το κείμενο που μοιράζαμε. Ωστόσο , η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ αποφάσισαν να διακόψουν τη διαδικασία αποχωρώντας με πρόσχημα την παρουσία μας, για άγνωστους προς εμάς λόγους. Αν και για εμάς οι λόγοι αυτοί είναι αδιάφοροι, αξίζει να σημειωθεί πως για ακόμα μία φορά ο α/α χώρος στοχοποιήθηκε προς όφελος των όποιων παρατάξεων ,οι οποίες δεν έχασαν ευκαιρία να θυματοποιηθούν και να φωνάξουν για την “ανομία εντός των πανεπιστημίων” που θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των φοιτητών/ψηφοφόρων.

Την Τρίτη 16 Απρίλη ορίστηκε η νέα ημερομηνία των εκλογών, χωρίς να παρευρεθούν όλες οι παρατάξεις. Εμείς επιλέξαμε η παρουσία μας να είναι αντίστοιχη με αυτήν της προηγούμενης φοράς, υπενθυμίζοντάς τους πως στα εκλογικά τους “πανηγυράκια” θα μας βρίσκουν πάντα αντιμέτωπους. Κατά τη διάρκεια της μικροφωνικής παρατηρήθηκε η συσπείρωση μελών της Πανσπουδαστικής, και της ευρύτερης καθεστωτικής αριστεράς (ΕΑΑΚ,ΑΡΕΝ), οι οποίοι φορώντας κράνη στάθηκαν απέναντι μας περιφρουρώντας την είσοδο του κτηρίου. Η συμπεριφορά αυτών των υποκειμένων δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει, καθώς παρά την προσπάθειά τους να διαφοροποιηθούν από τα υπόλοιπα κόμματα και παρατάξεις του δημοκρατικού φάσματος, έχουν πολλάκις εκφράσει έμπρακτα την αντίθεση και απέχθεια τους για οποιαδήποτε επαναστατική/εξεγερτική πρακτική. Εμείς παρόλα αυτά, ακολουθώντας την συλλογική μας απόφαση, αποχωρήσαμε από τον πεζόδρομο όταν έληξε η μικροφωνική.

Παρά τις προσπάθειες να υπονομευτούν οι δράσεις μας, παρά τις κραυγές τους για κατάργηση του ασύλου, παρά τη θέληση τους να είμαστε όλοι άβουλα υποχείρια κάποιου ηγέτη ή κομματικού σχηματισμού, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε κάθε άτομο να μπορεί ελεύθερα να διαμορφώσει την πολιτική/ατομική του συνείδηση, μακρυά από ψηφοθηρικές διαδικασίες και κομματικές παρατάξεις. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι αυτές οι συνειδήσεις να συλλογικοποιηθούν και να έρθουν σε ρήξη με τις υπάρχουσες πανεπιστημιακές δομές και ό, τι τις συντηρεί.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ,
ΜΕΧΡΙ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ,ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΠΕΣ

Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου,
Αλληλέγγυοι / αλληλέγγυες

via athens.indymedia.org