Αθήνα: Ένας πρώτος απολογισμός του φασιστικού συλλαλητηρίου και της αντιφασιστικής περιφρούρισης

0
352

Στον απολογισμό της 4ης Φλεβάρη και του φασιστικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, οφείλουμε τις ευχαριστίες μας:

 • στην νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμμέσως σιγοντάρισε το συλλαλητήριο
 • στα ΜΑΤ που με μερικές σφαλιαρίτσες προστάτεψαν τα αδέρφια τους, τους νεοναζί από το να μπουν στα Εξάρχεια και να φάνε ήττα που δεν θα μπορούσαν να την διαχειριστούν
 • στους νεοναζί της χ.α. που δοκίμασαν τι σημαίνει αντιφασιστική περιπολία και ενεργός αντιφασισμός (και όχι βολτίτσες με συνθήματα μπροστά από τον φραγμό των ΜΑΤ)
 • στην (μπερδεμένη) ακροδεξιά νδ που καλούσε στο συλλαλητήριο
 • στον Μίκυ Θεοδωράκη για την αυτο-αποκαθήλωση του, με την διαβεβαίωση πως βρήκε την θέση στην ιστορία παρέα με τους νεοναζί
 • στον κάθε ψεκασμένο “μακεδονομάχο” για την παρουσία του και το γέλιο που μας χάρισαν (συμπεριλαμβάνονται σωματεία, ενώσεις και ότι άλλο κυκλοφορούσε με καρναβαλίστικη στολή κτλ)
 • στους πουλημένους δημοσιογράφους που έβλεπαν νεοναζί και τους βάφτιζαν αναρχικούς
 • στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για τους απίθανους υπολογισμούς πλήθους και την προσπάθεια προπαγάνδας και παραπληροφόρησης
 • στον Άρη Πορτοσάλτε γιατί δεν κατάφερε να δει ούτε ένα νεοναζί μέσα στο “τεράστιο” πλήθος του συλλαλητηρίου (το ότι ήταν δίπλα στην ηγεσία της Χ.Α. δεν μετράει, είναι απλό “πατριωτικό κοινοβουλευτικό κόμμα”)
 • στους νοικοκυραίους και λοιπούς πρόθυμους “ψηφοφόρους” που άγονται και φέρονται όπου φυσάει ο άνεμος και συμμετέχουν στα φασιστικά συλλαλητήρια ενώ όταν τους κλέβει την ζωή το κεφάλαιο, λένε απλά “έχει ο θεός”
 • τους ταυραμπάδες και λοιπούς μητροπολιτάδες που αποδεικνύουν πως η μόνη τους πίστη είναι το χρήμα και πουλάνε πατριωτισμό αρκεί να γεμίζουν τα παγκάρια
 • τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου για την γελοιότητα τους
 • τους διαφόρους πολιτικούς που παραβρέθηκαν μπας και πάρουν κανένα ψηφαλάκι και διατηρήσουν τον παχυλό τους μισθό ως βουλευτές (βλέπε: Λεβέντης, Σαμαράς. κτλ)
 • τους διαφόρους ακροδεξιούς λογαριασμούς στα social media που μας χαρίζουν άφθονο γέλιο σε καθημερινή βάση (βασικά ούτε τα λεφτά που τους πληρώνουν δεν αξίζουν – οι εργοδότες τους πρέπει ή να αλλάξουν διαχειριστές ή να τους κάνουν μεταμόσχευση εγκεφάλου)

Όλοι αυτοί με την συνεισφορά τους (μικρή ή μεγάλη) κατάφεραν να βοηθήσουν τον ευρύτερο αντιφασιστικό, αντιεξουσιαστικό, αναρχικό χώρο να ξεπεράσει τις διαφορές του (πολιτικές και προσωπικές).

Κατάφεραν να βγουν ξανά στο δρόμο περίπου 3 χιλιάδες άτομα του ευρύτερου αντιφασιστικού χώρου με ένα σκοπό.

Κοινή συμπόρευση και οργάνωση για την υπεράσπιση κάθε συντρόφου και συντρόφισσας, κάθε κατάληψης και στεκιού, σε ολόκληρη την περιοχή της Αθήνας και των προαστίων.

Παρά τις επιχειρήσεις των ΜΑΤ, παρά τις προσπάθειες των νεοναζί και των ακολούθων τους, όλοι οι χώροι και η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων καθώς και ο Άγιος Παντελεήμονας και η αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια, όλα υπερασπίστηκαν σθεναρά και δίχως απώλειες για το αντιφασιστικό κίνημα.

Ως συμπέρασμα, τους οφείλουμε τις ευχαριστίες μας γιατί μας θύμισαν τις βασικές μας αρχές και τους υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να τις τηρούμε χωρίς πισωγυρίσματα.

Μαχητικός αντιφασισμός και Αναρχία

Υ.Γ. 1 Προς τους νεοναζί: μην παρατάτε τις σημαίες έτσι εύκολα… Σε λίγο δεν θα σας πιστεύουν ούτε οι ψηφοφόροι σας πως την υπερασπίζεστε με την ζωή σας… Ακόμα γελάμε με το τρέξιμο σας….

Υ.Γ. 2 Αν ξεχάσαμε κανένα που συμμετείχε στο καρναβαλικό φασιστικό πανηγύρι της πλατείας Συντάγματος, προσθέστε

mpalothia