Αργυρούπολη: Ανοιχτή Συζήτηση – Πολιτικό Καφενείο για τις Κρατικές Δολοφονίες 

0
644

Λάβαμε 10 Δεκεμβρίου 2023

Πολιτικό Καφενείο-Ανοιχτή Συζήτηση για τις κρατικές δολοφονίες.

Στις 11 Νοεµβρίου 2023, ο 17χρονος Ροµ Χρήστος Μιχαλόπουλος εκτελείται από ένστολο της ΟΠΚΕ επειδή δεν σταµάτησε σε έλεγχο. Το 2022 ήταν ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης για 20 ευρώ βενζίνη. Το 2021 ο 18χρονος Νίκος Σαµπάνης µετά από καταδίωξη. Οι ρατσιστικές-ταξικές αυτές δολοφονίες προστίθενται στον µακρύ κατάλογο αίµατος της ΕΛΑΣ.

Ανέκαθεν οι αστυνοµίες, οι στρατοί και τα λιµενικά αναλάµβαναν τη βρώµικη δουλειά του Κράτους. Οι φτωχοι, τα αποκλεισµένα άτοµα, οι εξεγερµένες, οι απεργοι, τα απείθαρχα, οι µετανάστριες, οι µη κανονικοί, οι εκάστοτε εσωτερικοι εχθροι έρχονται διαχρονικά αντιµέτωποι µε ξυλοδαρµούς, βασανισµούς, βιασµούς και εκτελέσεις, χάριν της διασφάλισης της «κοινωνικής ειρήνης», της τάξης και της ασφάλειας.
Σε µία περίοδο φτωχοποίησης, άγριας εκµετάλλευσης και µαζικών θανάτων που αποδίδονται σε «τυχαία» περιστατικά και «φυσικά φαινόµενα» (Τέµπη, πυρκαγιές, πληµµύρες), οι εν ψυχρώ κρατικές δολοφονίες είναι όλο και πιο συχνές, αντιµετωπίζονται όλο και πιο κυνικά απο τους κρατικούς µηχανισµούς, µένουν αναπάντητες και κανονικοποιούνται στα µυαλά µας.

Κόντρα στην λήθη και στην αποµόνωση, και αρνούµενοι/ες/α να συνηθίσουµε τον θάνατο, καλούµε σε ανοιχτή συζήτηση µε θέµα τις κρατικές δολοφονίες αναζητώντας τις απαντήσεις που µπορούν να δοθούν µέσω των αντιστάσεων µας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17.12 – 18:00
στο Αυτοδιαχειριζόµενο Στέκι Αργυρούπολης Υπόστεγο (25ης Μαρτίου, 38)

Μολόχα – συνέλευση για αυτοοργάνωση, αντίσταση, αλληλεγγύη στα Νότια