Αναρχικός Μαύρος Σταυρός: Για το διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης σε αναρχικές/ούς κρατούμενους/ες

1
188

athina

“Σχετικά με το διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης σε αναρχικές/ούς κρατούμενους/ες στις 11 Ιούνη”

Η 11 Ιουνίου καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης στις/ους αναρχικούς/ές κρατούμενες/ους πριν περίπου δεκαπέντε χρόνια, όταν σύντροφος Jeff Luers καταδικάστηκε σε 22 χρόνια κάθειρξη σε δικαστήριο των ΗΠΑ για εμπρησμούς οχημάτων στο Oregon, στα πλαίσια της έμπρακτης εναντίωσης του στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Στα πλαίσια της 11η Ιούνη, γίνονται σε όλο τον κόσμο κινήσεις αλληλεγγύης, από δράσεις αντιπληροφόρησης, μέχρι διαδηλώσεις και επιθετικές ενέργειες. Χωρίς να περιμένουμε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους αναρχικούς/ές κρατούμενες/ους, θεωρούμε ότι καμπάνιες όπως αυτή έχουν ένα θετικό πρόσημο, καθώς συμβάλλουν με τη δική τους δράση στην όξυνση του αναρχικού αγώνα και στην ριζοσπαστική διατήρηση της συλλογικής μνήμης για τους νεκρούς/ές και τους φυλακισμένες/ους συντρόφους μας.

Είναι γεγονός, ότι βρισκόμαστε μπροστά στην όξυνση της καταστολής εναντίον των αναρχικών κρατουμένων. Η βασική διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια, είναι η διαφορετική αντιμετώπιση της επικοινωνιακής διαχείρισης της από τους πολιτικούς προϊστάμενους των κατασταλτικών μεθοδεύσεων. Τα αυταρχικά “πραξικοπήματα” μέσα στις δικαστικές αίθουσες, οι βαριές καταδικαστικές αποφάσεις, οι αστυνομικές εισβολές των ΕΚΑΜ που συνοδεύτηκαν από ξυλοδαρμούς και βίαιες μεταγωγές, οι απορριπτικές αιτήσεις για άδειες σε όσους/ες τις δικαιούνται, αυτά και πολλά ακόμα αποτελούν το σιδερένιο πλέγμα των νόμων και της κρατικής επιβολής με το οποίο επιχειρούν να τυλίξουν την μαχητική θέληση των συντρόφων μας.

Η σοσιαλδημοκρατική διαχείριση της καταστολής σιωπά για τα γεγονότα που η ίδια παράγει και παρέχει την ιδανικότερη πολιτική κάλυψη στις αυθαιρεσίες και την ασυδοσία μπάτσων και δικαστών. Ένοχα χαμόγελα δήθεν καλών προθέσεων και στημένα παζάρια που εμπορεύονται ανθρώπινα δικαιώματα και σωφρονιστικές πολιτικές κοινωνικής επανένταξης, αποκρύπτοντας μεθοδικά την κατασταλτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των αναρχικών κρατουμένων. Όμως, ξέρουμε καλά ότι η καλύτερη απάντηση στην καταστολή είναι η διεύρυνση και η εντατικοποίηση του αγώνα εναντίον της κυριαρχίας. Σε αυτό τον αγώνα, η αλληλεγγύη στους/ις συντρόφους/ισες που πιάστηκαν αιχμάλωτες/οι στα χέρια του εχθρού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του απελευθερωτικού αγώνα, σπάζοντας ταυτόχρονα την απομόνωση που το κράτος προσπαθεί να επιβάλει στους/ις συντρόφους/ισές μας.

Η αλληλεγγύη δεν είναι κάποιο πολιτικό καθήκον ή απλώς μια διαδικασία ρουτίνας αλλά είναι εκείνη η αίσθηση συνενοχής που μοιράζονται τα υποκείμενα του ενιαίου και αδιαίρετου πολύμορφου αναρχικού αγώνα, από όποιο μετερίζι και αν αγωνίζεται η/ο καθένας/μία. Είναι η αναγνώριση του γεγονότος ότι στην θέση που βρίσκεται σήμερα κάποια/ος σύντροφος/ισα, αύριο μπορεί να βρίσκεται ο καθένας/μία μας και γι’ αυτό, καμία/νείς δεν πρέπει να εγκαταλείπεται μόνος/η της/ου στα χέρια του εχθρού σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Αυτή την στιγμή, στις ελληνικές φυλακές υπάρχουν δεκάδες αναρχικοί/ές κρατούμενοι που βρέθηκαν στην φυλακή γιατί ύψωσαν η/ο καθένας/μία με τον τρόπο του το ανάστημα τους ενάντια στα καθημερινά πραξικοπήματα που οργανώνει η εξουσία πάνω στις ζωές μας.

Το στοίχημα που τίθεται επιτακτικά από την δική μας πλευρά είναι το κατά πόσο όσοι/ες αντιστέκονται μπορούν να βάλουν ένα τέλος στις παθογένειες και την εσωτερική περιχαράκωση της αλληλεγγύης και να την ξαναμετατρέψουν σε αυτό που πραγματικά είναι. Ας απαλλοτριώσουμε την αλληλεγγύη από το επέκεινα και ας την κάνουμε βίωμά μας και όπλο που δεν σημαδεύει τα δικά μας πόδια αλλά το κεφάλι της εξουσίας.

Δύναμη και αλληλεγγύη σε όλες/ους τους/ις αναρχικές/ούς κρατούμενους σε κάθε γωνιά του κόσμου!

Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση!

Υ.Γ.: Στα πλαίσια της διεθνούς μέρας αλληλεγγύης σε αναρχικές/ούς κρατούμενους/εςσηκώσαμε πανό σε Αθήνα, Μυτιλήνη, Βόλο και Λάρισα, καθώς επίσης πραγματοποιήθηκεπαρέμβαση στους δρόμους με σπρέι κατά την διάρκεια του Athens Pride όπου καιπραγματοποιήθηκαν κάποια περιστατικά για τα οποία θα τοποθετηθούμε τις επόμενες μέρες.

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός – Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

Ιούνιος 2016

abcsolidaritycell.espivblogs.net

volos mytilhnh1 8 7 6 5 3 2 1

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.