Αναρχικός Μαύρος Σταυρός: Αλληλεγγύη στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου [Δευτέρα 21/11, 09:00]

0
175

Τον Αύγουστο του 2012 πραγματοποιείται ληστεία στην ΑLPHA BANK Πάρου κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα οδηγός ταξί που προσπάθησε να αποτρέψει την διαφυγή των δραστών. Τον ίδιο μήνα συλλαμβάνεται στην Αθήνα ο αναρχικός κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου και κατηγορείται ως αυτουργός ληστείας και ανθρωποκτονίας καθώς και για συμμετοχή στην ε. ο ΣΠΦ. Έκτοτε βρίσκεται αιχμάλωτος στα κελιά της δημοκρατίας.
Στην υπόθεση του Τάσου απαντώνται βασικά χαρακτηριστικά των διώξεων αναρχικών των τελευταίων χρόνων: Οι διώξεις με ανύπαρκτα στοιχεία, οι δίκες παρωδία, οι προεξοφλημένες βαριές καταδίκες, η με κάθε τρόπο ενεργοποίηση του βολικού για την εξουσία τρομονόμου, ο βρώμικος ρόλος των μίντια.
Ειδικότερα, ο σύντροφος καταδικάστηκε με μοναδικό στοιχείο εντελώς αναξιόπιστα ίχνη dna από ένα  καπέλο που φέρεται κατά τους μπάτσους να βρέθηκε στον τόπο της ληστείας. Ένα καπέλο αόρατο αφού δεν βρίσκεται πουθενά στις φωτογραφίες της σήμανσης και εμφανίζεται μαγικά στις φωτογραφίες της ΓΑΔΑ. Βρέθηκε να κατηγορείται ακόμα και ως μέλος της ε.ο ΣΠΦ παρότι ο ίδιος αναρχικός κομμουνιστής. Ακολούθησε μια δίκη παρωδία με την εισαγγελέα να παρουσιάζει ως εισαγγελική πρόταση το παραπεμπτικό βούλευμα και εν τέλει καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξης για ληστεία και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία απαλλασσόμενος από την κατηγορία για συμμετοχή στη ΣΠΦ.
Τα μίντια από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του διεξήγαγαν μια ανεξέλεγκτη προπαγάνδα συνδέοντας το συγγραφικό του έργο με τη ληστεία και φτιάχνοντας ένα προφίλ που θα άνοιγε το πράσινο φως για την καταδίκη.
Αλλά η μανία των διωκτικών μηχανισμών δεν τελειώνει εδώ. Στην  κρίση της υπόθεσης στο δεύτερο βαθμό  έχει ασκηθεί αντέφεση από τον εισαγγελέα, γεγονός που σημαίνει ότι το εφετείο μπορεί να λάβει απόφαση που χειροτερεύει τη θέση του συντρόφου σε σχέση με την απόφαση που πάρθηκε, αφού θα δικαστεί εκ νέου για όλες τις κατηγορίες.

Ο ίδιος ο Τάσος αρνείται όλες τις κατηγορίες και δηλώνει : « Εγώ με τη σειρά μου θέλω να τονίσω ότι όπως και στο πρωτόδικο έτσι και στο εφετείο δεν θα δηλώσω αθώος και δεν θα παρακαλέσω κανέναν δικαστή να με πιστέψει. Δεν είμαι αθώος. Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους, με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους με τους ενόχους και τους κολασμένους. Οργανώθηκα πολιτικά στον αναρχικό χώρο με το μεγαλεπήβολο πράγματι στόχο να πλήξω τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές του κεφαλαίου και του κράτους του.»

Ως Αναρχικός Μαύρος Σταυρός (πυρήνας έμπρακτης αναρχικής αλληλεγγύης) στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Τάσο Θεοφίλου . Η αλληλεγγύη μας σε όλους τους αναρχικούς αγωνιστές που βρέθηκαν στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής είναι δεδομένη. Είτε διώκονται με ανύπαρκτα στοιχεία. Είτε προέβησαν σε απαλλοτριώσεις τραπεζών. Είτε είναι μέλη επαναστατικών οργανώσεων. Είτε διώκονται για την γενικότερη αντικρατική /αντικαπιταλιστική τους δράση.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Όλοι/ες στις 21/11 στις 9:00 στο Εφετείο (Λουκάρεως) αίθουσα Δ120Γ

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός-Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης 

abcsolidaritycell.espivblogs.net