ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

0
560

“Από το Νοέμβριο του 2011, το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ λειτουργεί ως καλλιτεχνικός αυτοδιαχειριζόμενος χώρος. Με πολιτιστική και κοινωνική δράσηκαθώς και με ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής και της διεθνούς καλλιτεχνικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, λειτουργεί ως πυρήνας καλλιτεχνικής δημιουργίας και πειραματισμού, αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικού ακτιβισμού, αντίθετος σε κάθε λογική εμπορευματοποίησης και αποκλεισμού, ως κοινό αγαθό για τη γειτονιά και την πόλη.”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ

Συμμετέχοντας στη συνέλευση τα δυο τελευταία χρόνια και παρακολουθώντας το θέατρο Εμπρός από το Νοέμβριο του 2012 βρεθήκαμε αντιμέτωποι τον τελευταίο μήνα Ιούνιο 2015 σε μια σειρά από συνελεύσεις, ανακοινώσεις και εμπαιγμών προς τη λειτουργία του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός από δυο συγκεκριμένα άτομα και έναν ακόλουθο τους. Το ένα άτομο από αυτά έχει δημοσιεύσει ένα καταγγελτικό κείμενο με ένα σωρό κατηγορώ απέναντι σε άτομα και καταστάσεις αλλά κυρίως απέναντι στην ίδια τη λειτουργιά του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ. Η συντρόφισσα που συνοδεύει αυτή τη ψευδομαρτυρία αλλά και εμποδίζει το εγχείρημα να λειτουργήσει έτσι όπως επιτυχημένα λειτουργεί και φιλοξενεί χιλιάδες εκδηλώσεις (πολιτικές συζητήσεις, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις κ.α.) συμμετέχει στην θεατρική αναρχική ομάδα ΑΤΗΕΝS και προσπαθεί να καταστρέψει τη συνέλευση αλλά και να διαλύσει την κατάληψη ΕΜΠΡΟΣ. Ο επόμενος σύντροφος είναι ένας διαλεκτικός μεν ακόλουθος δε του ζευγαριού που κάνουν επίθεση στο ΕΜΠΡΟΣ.

ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ που γίνεται στο ΕΜΠΡΟΣ δεν πρέπει να περάσει. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια των ατόμων να επικοινωνήσουν με μέσα δικτύωσης για να προβάλλουνε προσωπικές εντυπώσεις ως αλήθειες και μόνιμες καταστάσεις της κατάληψης. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια να σταματήσουν την λειτουργία του ΕΜΠΡΟΣ.

Το κείμενο το οποίο έχει δημοσιευτεί με υπογραφή Π.Κ., η παρεμπόδιση της συνέλευσης να συζητήσει τις διαδικασίες αλλά και τα θέματα που την αφορούν άμεσα θέτουν σε εφαρμογή μονάχα ένα σχέδιο: τη δυσλειτουργία του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ, την παρεμπόδιση εκδηλώσεων του και την συκοφάντηση του ίδιου του ΕΜΠΡΟΣ.

Δεν πρέπει να περάσει αυτή η υπονόμευση, το σαμποτάρισμα και η παραπληροφόρηση μέσα στο χώρο αλλά και στην κοινωνία ολόκληρη για το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. ΕΝΑ θέατρο που έχει στηρίξει νεοσύστατες θεατρικές ομάδες να εκφραστούν και να δημιουργήσουν έργα επάνω στη σκηνή χωρίς να εμπλακούν με αφεντικά και εμπορευματικές διαδικασίες, ένα θέατρο που έχει φιλοξενήσει συντρόφους και συλλογικότητες από την Ελλάδα αλλά και από πολλά μέρη του κόσμου. Αυτό το Θέατρο λοιπόν λειτουργεί με συνεργατικότητα μεταξύ των ατόμων και με οριζόντιες σχέσεις αλλιώς δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει όλα αυτά που έχουν γίνει σε αυτή την σπουδαία κατάληψη.

Η συνέλευση του Εμπρός χρειάζεται την υποστήριξη όλων των συντρόφων που έχουν περάσει έστω και μια βραδιά από εκεί γιατί κινδυνεύει η λειτουργία του από μονάχα 3 συγκεκριμένα άτομα τα οποία προσπαθούν να μηδενίσουν το Θέατρο και την κατάληψη σε δικού τους κύκλους αλλά και δημοσίως με ψευδής ανακοινώσεις και συμπεράσματα ατομικά. Αυτό είναι μια πραξικοπηματική και παραπολιτική διαδικασία που λυπούμαστε αρκετά για την ύπαρξη της στη συνέλευση. Η διασπορά ψευδών φημών και η συκοφαντική αποδόμηση συντρόφων σκοπό έχουν την διάλυση του εγχειρήματος, τη διάλυση ενός χώρου που σφύζει από ζωή και όρεξη για πειραματισμό. Το ΕΜΠΡΟΣ λειτουργεί ως ανοιχτός πολιτιστικός και κοινωνικός χώρος και φιλοξενεί παραστάσεις, εκθέσεις, προβολές, συζητήσεις και κοινωνικές δραστηριότητες, φεστιβάλ, προσφέροντας στέγη σε νέες ομάδες, αλλά και δημιουργώντας δικές του δράσεις. Και έτσι θέλουμε να συνεχίσει να λειτουργεί.

Αυτός ο ανορθόδοξος πόλεμος εναντίον συντρόφων που αγωνίζονται για το εγχείρημα με την παρουσία τους και με την προσφορά τους στο χώρο μέσα από την έννοια και τη σημασία της αλληλεγγύης συνεχίζει να γίνεται και να λαμβάνει χώρα στις συνελεύσεις διαλύοντας κάθε φορά τη συνέλευση και αποπροσανατολίζοντας την συνέλευση σε αυτές τις μικροπολιτικές συζητήσεις. Είναι τρομακτική η έκθεση και η στοχοποίηση συντρόφων (σχεδιαστή φώτων, σκηνογράφο, σχεδιαστή site, φεμινιστική ομάδα Το Σπίτι των Γυναικών, ηθοποιούς, θεατρικές ομάδες). Αυτό φαντάζει σαν ένα σχέδιο που θέτει σε προτεραιότητα την καταστροφή της Κατάληψης ΕΜΠΡΟΣ από τη στιγμή που οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι θέλουν να αλλάξουν την λειτουργία του ΕΜΠΡΟΣ ακόμα και αν καταρρεύσει το εγχείρημα!!!! Αυτό δεν είναι απλά επιχείρηση για σπάσιμο της συνέλευσης και της λειτουργίας του ΕΜΠΡΟΣ αλλά είναι μια αηδιαστική χειραγώγηση επίσης των μελών της συνέλευσης μόνο και μόνο για απόκτηση πολιτικών πόστων μέσα στη συνέλευση.

Ο ρόλος αυτών των δυο ατόμων έχει φανερωθεί στη συνέλευση και έχουν φανερωθεί οι πρακτικές και οι σκοπιμότητες τους. Χρησιμοποιώντας πολιτικούς όρους και καταγγελίες προσπαθούν να διαβάλλουν το εγχείρημα και να προσφέρουν σύγχυση και οργή μέσα στη συνέλευση. Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ παραμένει ζωντανό με σημαντικές εκδηλώσεις ενάντια στην καταστολή, τους φασίστες και τη συστημική αφομοίωση.

Καταγγελία απέναντι στο Π.Κ. και στη συλλογικότητα Athens:

Για σχεδιασμό διάλυσης και λεηλασίας της κοινωνικής και εδαφικής βάσης του αγώνα της κατάληψης ΕΜΠΡΟΣ εκμεταλλευόμενοι το ανοιχτό οργανωτικό πλαίσιο.

Για ονομαστική έκθεση και στοχοποίηση συντρόφων και συντροφισσών και του ίδιου του εγχειρήματος. Για υπονόμευση και αποδόμηση συλλογικοποιήσεων, οριζόντιων εγχειρημάτων και καταλήψεων με στόχο την ηγεμόνευση και τον εισοδισμό μέσα σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Για συκοφαντίες σεξιστικών επιθέσεων και εξουσιαστικών σχέσεων στο χώρο από άτομα που αναλαμβάνουν ποτέ εργασίες μέσα στο χώρο και κάνουν επίθεση λεκτικά και σωματικά σε όσους συμμετέχουν ενεργά στον χώρο. Η συμμετοχή σε ένα εγχείρημα δεν σημαίνει εξουσία, εξουσία σημαίνει να θέλεις να επιβληθείς στους άλλους, να νομίζεις πως είσαι ανώτερος και όχι να θέλεις να προσφέρεις στο χώρο.

Για σκόπιμη προσπάθεια δυσλειτουργίας του ΕΜΠΡΟΣ με αδιευκρίνιστο ρόλο.

Μπροστά σε φήμες και προσπάθειες που σκοπό έχουν την κατάρρευση του ΕΜΠΡΟΣ απαντάμε με:

ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΑΙ- ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΟΠΟΙΑ / ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ
ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΙΛΩΣΗ ΤΟΥ

Ατομικές Μονάδες του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θέατρου ΕΜΠΡΟΣ γιατί αρκετά ακούσαμε και δεν προλάβαμε να μιλήσουμε