ΑΜΣ – Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης: Σε στιγμές πολέμου ο εχθρός δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο

0
234

5/1/2017 δυνάμεις καταστολής του κράτους εκτελούν έφοδο σε οικία στην περιοχή της Ηλιούπολης και συλλαμβάνουν την Αναρχική Πόλα Ρούπα μέλος του Ε.Α. και την συντρόφισσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η οποία και ανέλαβε την ευθύνη για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση, καθώς επίσης από την πρώτη στιγμή απαγάγουν το 6χρονο παιδί του ζεύγους Ρούπα-Μαζιώτη. Μετά την σύλληψη και παρά την απαίτηση της Πόλας Ρούπας για να δοθεί το παιδί σε άτομα της οικογένειάς τους, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αποφασίζουν την οριστική απομάκρυνση του παιδιού από την οικογένειά του. Κίνηση η οποία όχι μόνο υποδηλώνει την εκδικητική στάση του κράτους και το μίσος που θρέφει για τα μέλη του Ε.Α. εξαιτίας της διαρκούς επαναστατικής τους δράσης, αλλά μας φέρνει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο μνήμες και καταστάσεις που είχαμε ξανά βιώσει στο παρελθόν με την εκδικητική δίωξη συγγενών των μελών της Σ.Π.Φ. και την τότε, πρωτάκουστη, προφυλάκισή τους.

Η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, αμετανόητο μέλος του Ε.Α.  5 χρόνια στην παρανομία δεν έπαψε ποτέ να στηρίζει έμπρακτα τον ένοπλο αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Η στάση της στην παρανομία όλα αυτά τα χρόνια και ο ευρίτερος επαναστατικός της αγώνας, υποδηλώνει την δυναμική και το σθένος της που και μόνο με την δράση της ούσα κατατρεγμένη και καταζητούμενη ξεφτίλιζε διαρκώς το οργανωμένο κράτος. Η σύλληψη και μόνο μιας αντάρτισσας πόλης είναι επαρκές εφαλτήριο για την συνέχιση και την εντατικοποίηση του αγώνα μας.

Οι σύντροφοι Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου μέλη του Επαναστατικού Αγώνα έχουν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή απεργία πείνας και δίψας με βασικό τους αίτημα την παράδοση του παιδιού σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Τέτοιου είδους πρακτικές όπως ο εκβιαστικός βασανισμός ενός παιδιού με σκοπό την ψυχολογική σύνθλιψη των ανταρτών πόλεως δεν νοείται να μείνει αναπάντητη από τους/ις αναρχικούς\ές.

Ο μανδύας μπορεί να αλλάζει χρώμα και ύφασμα, αλλά ο σκοπός του παραμένει ο ίδιος. Πάντα θα είναι εκεί για να καλύπτει την σαπίλα αυτού και κάθε τέτοιου συστήματος, πάντα θα είναι εκεί για να ξεγελά και να πλανά όσους κατά βάθος επιθυμούν να εθελοτυφλούν, προσδοκώντας ένα καλύτερο κράτος και πάντα θα ‘ναι εκεί για να εκδικείται και να εξοντώνει όλους όσους του αντιστέκονται παλεύοντας για ελευθερία.

Εμείς διαλέξαμε πλευρά.

Η ανοχή υποδηλώνει συνενοχή!

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας και δίψας. Να δοθεί η κηδεμονία του παιδιού σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Δύναμη και αλληλεγγύη στα αιχμάλωτα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα.

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός – Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

abcsolidaritycell.espivblogs.net