Αλληλεγγύη στον επαναστάτη κομμουνιστή Δ. Κουφοντίνα

0
905

Λάβαμε 29/12/2020

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Να είμαστε έτοιμοι
κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα
.

Στις 22/12 ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας, που βρίσκονταν στις αγροτικές φυλακές Βόλου, απήχθη από πολυάριθμη αστυνομική δύναμη όλων των ειδών και με διαδικασίες express μεταφέρθηκε στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, πριν μεταφερθεί στις αγροτικές φυλακές Βόλου όπου παρέμεινε 2μιση χρόνια, εξέτιε την ποινή του στον Κορυδαλλό. Ακόμη, λοιπόν, κι αν λάβουμε υπ όψιν τους δικούς τους νόμους θα έπρεπε να μεταχθεί στη φυλακή, όπου αρχικά εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Όμως, μετά από εντολή της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, με πρόσχημα ότι αυτές τις ημέρες δεν γίνονται μεταγωγές στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού, λόγω του υψηλού ιικού φορτίου που υπάρχει στη Δυτική Αττική, ο Δ. Κουφοντίνας οδηγήθηκε στον Δομοκό.

Η παρούσα διαχείριση του κράτους μέσω της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να ισοπεδώσει ό,τι έχει κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες στις φυλακές, για να χαρίσει λίγο παραπάνω θέαμα τάξης και ασφάλειας στην εκλογική της βάση. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το νέο νομοσχέδιο τερατούργημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που πλέον έχει αναλάβει να διοικεί τις φυλακές, που προβλέπει μια σειρά από διατάξεις που αυστηροποιούν το καθεστώς κράτησης, αναιρώντας βασικά δικαιώματα των κρατουμένων. Δικαιώματα που δεν παραχωρήθηκαν, αλλά αποτελούν κεκτημένα αγώνων από δεκάδες αγωνιστές/τριες και αξιοπρεπείς κρατούμενους/ες που τα διεκδίκησαν, βάζοντας οδόφραγμα τα σώματα τους, αντικρίζοντας θαρρετά το τέρας του σωφρονισμού στα μάτια.Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι ούτε προνόμια, ούτε κάποια ανθρωπιστική παραχώρηση από την πλευρά του κράτους.

Ένα από τα πρώτα δικαιώματα που δέχεται πλήγμα, είναι οι άδειες των κρατουμένων. Οι άδειες είναι  ανάσες ελευθερίας για τον κάθε κρατούμενο που βιώνει τον εγκλεισμό μέσα σε τόνους τσιμέντου και χιλιόμετρα από κάγκελα και συρματοπλέγματα. Το κράτος όμως αποβλέπει διαχρονικά στο να εκμεταλλευτεί αυτή τη συνθήκη πότε υιοθετώντας την λογική του καρότου και πότε του μαστίγιου, με στόχο να μετατρέψει αυτήν την κατάκτηση σε εκβιασμό για πειθαρχημένες συμπεριφορές, κρατώντας συγχρόνως σε μια διαρκή ομηρία το σύνολο των κρατουμένων.

Σαν να μην έφτανε αυτό το γεγονός, ο νέος νόμος  κάνει πιο δύσκολες τις προϋποθέσεις για το δικαίωμα μεταφοράς σε αγροτική φυλακή όπου μπορείς να μειώσεις το υπόλοιπο της ποινής σου. Μια διάταξη, που όχι απλά διαιωνίζει το καθεστώς εξαίρεσης που ισχύει για πολιτικούς και απείθαρχους κρατούμενους κάνοντας ακόμα δυσμενέστερη την κατάσταση εγκλεισμού για αυτούς, αλλά συγχρόνως δεν έκρυψαν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι φωτογραφική και αφορά τον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα έτσι ώστε να μη δικαιούται ούτε παραμονή σε αγροτική φυλακή αλλά ούτε και άδειες, που έτσι και αλλιώς του έχουν αρνηθεί εντελώς παράνομα παρότι τις δικαιούται σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους και αρχικά τις έπαιρνε. Στο πρόσωπό του έχει φανεί ξεκάθαρα η εκδικητικότητα του κράτους, για μια σειρά λόγους, που έχουν να κάνουν με τη δράση του στην οργάνωση 17Ν, τη στάση που κράτησε κατά τη σύλληψη του, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της φυλάκισής του έως σήμερα, παραμένοντας παρ’ όλες τις πιέσεις ένας επαναστάτης που δεν υπογράφει δηλώσεις μετάνοιας, ενώ το κράτος χρησιμοποιεί την περίπτωση του προκειμένου να παραδειγματίσει το σύνολο των πολιτικών κρατουμένων, καθώς και τις νέες γενιές αγωνιστών.

Παράλληλα η “αγία οικογένεια” των Μητσοτάκηδων-Μπακογιάννηδων, πρωτοστατούντος της Ντόρας Μπακογιάννη – η οποία αφού “έχτισε” την πολιτική της καριέρα εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την εκτέλεση του συζύγου της Παύλου Μπακογιάννη – ποτέ δεν έκρυψε την εμμονή της απέναντι στη 17Ν και ειδικότερα στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Είναι οι ίδιοι που εδώ και δεκαετίες εκμεταλλεύονται συστηματικά τα προνόμια που τους παρέχει η εξουσία και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενός βρώμικου πολέμου απέναντι στις επαναστατικές οργανώσεις, στα μέλη τους, στους πολιτικούς κρατούμενους, στα πιο μαχητικά κομμάτια του επαναστατικού κινήματος. Κύρια επιδίωξή τους είναι η προσπάθεια αποπολιτικοποίησης, απονοηματοδότησης, υπονόμευσης και συκοφάντησης της όποιας δράσης αλλά και του πολιτικού λόγου όσων βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση με το κράτος και τους μηχανισμούς του. Σε όσους μάχονται ενάντια στο κεφάλαιο, που εκείνοι με περίσσεια δουλοπρέπεια υπηρετούν. Αλήθεια πόσο περίσσιο θράσος χρειάζεται, ώστε να μιλούν για ‘’τρομοκρατία’’ οι πραγματικοί τρομοκράτες που καταδυναστεύουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι, οι οποίοι με την πολιτική τους δράση και τις θέσεις τους έδωσαν και δίνουν μάχες ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, είναι αιχμάλωτοι αυτού του πολέμου και συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης
στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές