Αλληλεγγύη στον αναρχικό Ερόλ

0
669

Λάβαμε 30/12/2020

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΕΡΟΛ

6η Δεκεμβρίου 2008. Η μέρα που εντελώς άδικα δολοφονήθηκε ο αναρχικός μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος εν ψυχρώ από το –στην κυριολεξία– εκτελεστικό όργανο του κρατικού μηχανισμού, την αστυνομία. 6η Δεκεμβρίου 2020, δώδεκα χρόνια μετά, ημέρα συγκεντρώσεων και δράσεων στη μνήμη αυτής της κρατικής δολοφονίας, εκατοντάδες σύντροφοι, συντρόφισσες και άνθρωποι που θέλησαν να δείξουν με τον τρόπο τους ότι θυμούνται, δέχτηκαν εκτεταμένη κατασταλτική επίθεση, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων, τραμπουκισμών, εκατοντάδων προσαγωγών και συλλήψεων.

Μία από αυτές τις συλλήψεις οδήγησε στον αναίτιο πολυήμερο εγκλεισμό και εντέλει στην απαγωγή – παράνομη απέλαση στις 19/12 του αναρχικού συντρόφου Ερόλ, με την κατηγορία ότι αποτελεί δημόσιο κίνδυνο για την χώρα.

Ο Ερόλ είναι Γάλλος υπήκοος και τα τελευταία 8 χρόνια ζει στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται πολιτικά στον αναρχικό χώρο. Αυτό εκ των πραγμάτων τον καθιστά εχθρό του συστήματος και εν δυνάμει απειλή για την ακεραιότητα του κρατικού μηχανισμού. Έτσι, παρόλο που ο σύντροφος είχε αθωωθεί για ό,τι κατηγορία τού είχαν προσάψει στο παρελθόν, χαρακτηρίστηκε σαν δημόσιος κίνδυνος, φυλακίστηκε σε καθεστώς απομόνωσης στα σύγχρονα μπουντρούμια της Πέτρου Ράλλη και της Αμυγδαλέζας, ενώ στις 19/12 απήχθη και μεταφέρθηκε παράνομα στη Γαλλία, ενώ μάλιστα εκκρεμούσε διοικητική δικαστική απόφαση που να αιτιολογεί την απέλαση.

Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του, ο σύντροφος έγραψε: «Βρίσκομαι όμηρος του κράτους έπειτα από μία απόφαση που εξέδωσε η κρατική ασφάλεια και ζητά την απέλασή μου και την απαγόρευση εισόδου μου στο ελληνικό έδαφος. Σε αυτό το χαρακτηρισμένο ως “απόρρητο” έγγραφο, η παραπάνω απόφαση αιτιολογείται ως απαραίτητη για λόγους “εθνικής και πολιτικής ασφάλειας”, χωρίς παραπάνω λεπτομέρειες. Είμαι, επίσημα, πολιτικός κρατούμενος».

Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, πολυάριθμες δράσεις και παρεμβάσεις αλληλεγγύης από συντρόφους και συντρόφισσες τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΕΡΟΛ

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ/ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης
στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές