Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ

Χειρονομία-Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Οι απεργοί καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13/01 ώρα 12:00 στο υπουργείο εργασίας. Μεταξύ 14/1 και 18/1 θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των εργαζομένων και μετά τις 20/1, σε περίπτωση που ή διοίκηση δεν προσέλθει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση, θα παρθεί απόφαση για περαιτέρω κλιμάκωση της απεργίας. Εμείς δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς και στεκόμαστε πλάι τους στον δίκαιο αγώνα τους.

Λάβαμε 14/01/2020

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ απεργούν από τις 21 Δεκεμβρίου 2019 και αγωνίζονται εδώ και 24 ήμερες για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την αύξηση και εξίσωση των μισθών σε παλιούς και νέους εργαζόμενους και την αναίρεση των απολύσεων, οι οποίες γίνανε την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Αγώνας δίκαιος, αν σκεφτεί κανείς πως στον ΟΤΕ, παρόλο που από το 2012 μέχρι σήμερα υπάρχει αύξηση 88% στα λειτουργικά κέρδη, οι μισθοί έχουν μειωθεί από τότε κατά 55%. Ενώ ο μέσος όρος των κερδών της εταιρίας Deutsche Telekom από τον ΟΤΕ είναι 41,2%, δηλαδή μεγαλύτερος τόσο από τον μέσο όρο της στην Ευρώπη (32,6%), όσο και από αυτόν στην Αμερική (27%), η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες τιμές στην Ευρώπη στις υπηρεσίες τηλεφωνίας και internet, λόγω του καρτέλ των Cosmote-Vodafone-Wind. Ακόμα, ενώ η εταιρία κερδίζει 1.000.000 την ημέρα, πολλές εργασίες, λόγω της υποστελέχωσης, πραγματοποιούνται με ελλιπή αριθμό προσωπικού, που αυτό πολλές φορές σημαίνει μονομελές συνεργείο, με αποτέλεσμα να γίνονται ατυχήματα εργαζομένων, όπως αυτά που έγιναν τον Δεκέμβριο στην Αθήνα και στο Κουτσελιό Ιωαννίνων.

Η απάντηση των εργαζομένων είναι δυναμική με την συμμετοχή στην απεργία διαρκείας να αγγίζει το 100%. Η διοίκηση του ΟΤΕ ως απάντηση, πέρα από τις απολύσεις που έκανε στις 31/12/2019, προσπάθησε να τρομοκρατήσει περαιτέρω κάνοντας μηνύσεις και βάζοντας την αστυνομία να κάνει συλλήψεις απεργών στις 7/1/2020 στην Θεσσαλονίκη. Ακόμα, λόγω των εκατομμυρίων που μοιράζει κάθε χρόνο για διαφημίσεις, η πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης επέλεξε να κάνει μονομερή ενημέρωση δείχνοντας μόνο τις θέσεις της εταιρίας και καθόλου αυτές των απεργών.

Οι απεργοί καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13/01 ώρα 12:00 στο υπουργείο εργασίας. Μεταξύ 14/1 και 18/1 θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των εργαζομένων και μετά τις 20/1, σε περίπτωση που ή διοίκηση δεν προσέλθει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση, θα παρθεί απόφαση για περαιτέρω κλιμάκωση της απεργίας.

Εμείς δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς και στεκόμαστε πλάι τους στον δίκαιο αγώνα τους.

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών
Πόλεμο στον πόλεμο των Αφεντικών

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας

Χειρονομία – Αντιεξουσιαστική Κίνηση
(Συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 7 μμ στον ΕΚΧ Αλιμούρα)

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες