ABC Solidarity Cell: Δύναμη και αλληλεγγύη στον αναρχικό αιχμάλωτο Φώτη Τζιώτζη

0
344

Στις 26/02/2018 εκδικάζεται πρωτόδικα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ο Αναρχικός σύντροφος Φώτης Τζιώτζης ,αυτή την φορά κατηγορείται για ληστεία με βαρύ οπλισμό σε υποκατάστημα της τράπεζας πειραιώς στην Θεσσαλονίκη.

Ως βασικά “στοιχεία” εναντίον του συντρόφου παρουσιάζονται τα εξής: αριστερόχειρας, γυμνασμένος έλληνας συν μια κοινότοπη μπλούζα που βρέθηκε σε σπίτι του συντρόφου.”Πειστήρια” τα οποία αποτελούν μια διωκτική αυθαιρεσία με ανυπόστατες μυθοπλασίες για την κατοχύρωση της διωκτικής κατηγορίας.

Πέραν όλων αυτών κάθε φορά που ο σύντροφος επρόκειτο να μεταχθεί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για κάποια από τις υποθέσεις που τα κρατικά τσιράκια του προσάπτουν ,μεταφέρεται μία ή δύο μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία της δίκης του και κρατείται στην υποδιεύθυνση μεταγωγών δικαστηρίων(λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη).Ο σκοπός αυτής της μεταγωγικής διαδικασίας είναι η απόπειρα τρομοκράτησης του συντρόφου μέσω των καθεστωτικών μηχανισμών των οποίων τα νήματα κινεί ο διευθυντής μεταγωγών ΣΑΚΑΡΕΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Το σθένος και η αποφασιστικότητα του Φώτη δεν κάμπτεται από αυτές τις τόσο ύπουλες ,όσο και συνηθισμένες τακτικές των συστημικών οργάνων.

Ο σύντροφος Φώτης Τζιώτζης έχει αναφέρει σε παλαιότερο κατηγορητήριο: “Όλο αυτό το πανηγύρι είναι στημένο από τα καθάρματα της αντιτρομοκρατικής. Η Αναρχία είναι επικίνδυνη και καλά κάνετε και την φοβάστε όσοι στρέφεστε εναντίον της. Πιστεύω και ελπίζω στην δική μας μέρα που θα μπουν τα πράγματα στην σωστή τους θέση, την ημέρα της νίκης που θα τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και θα καταστραφεί το υπάρχον. Ζήτω η Αναρχία”

Εμείς με την σειρά μας δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αλληλέγγυα δίπλα σε κάθε σύντροφο που παραμένει με πείσμα, σε κόντρα πάντων ακέραια άκαμπτος στα ιδανικά και στις αξίες του.

Σύντροφοι σαν τον Φώτη Τζιώτζη επιλέξανε ν’ αμφισβητήσουν όχι μόνο την παντοδυναμία του κράτους, αλλά και το μονοπώλιο της βίας από την πλευρά του. Το καθεστώς επιδιώκει μια σταδιακή σύνθλιψη κάθε ολικού αρνητή της κυριαρχίας του. Εμείς επιδιώκουμε η αμφισβήτηση της κυριαρχίας αυτής να διαχυθεί και να διογκωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να κατακερματιστεί το κρατικό κτήνος σε ουσία και νόημα, ολικά και συνολικά.

Καλούμε τους Αναρχικούς συντρόφους διεθνώς ν’ αδράξουν κάθε ευκαιρία με κάθε τρόπο και μέσο, δηλώνοντας την απερίφραστη στήριξη και αλληλεγγύη στο Φώτη και σε κάθε Αναρχικό αιχμάλωτο. Καθιστώντας σαφές πως οι σύντροφοι εντός και εκτός των τειχών δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ μόνοι τους.

Τα σινιάλα μας θ’ ανταμώνουν αέναα και ατέρμονα μέχρι να πνίξουν κάθε κυριαρχία, κάθε καθεστώς, έως ότου σαμποταριστεί και η τελευταία απειλή που προσπαθεί να φυλακίσει την σκέψη και το σώμα μας.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 26/2/2018 ΣΤΙΣ 09:00
ΑΙΘ:366 ΟΡΟΦΟΣ:3ος

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΦΩΤΗ ΤΖΙΩΤΖΗ

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός-Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

via athens.indymedia.org