Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΑντιπληροφόρησηΦυλακές Κορυδαλλού: Σε επιφυλακή οι πολιτικοί κρατούμενοι μετά την νέα προσπάθεια καταστολής

Φυλακές Κορυδαλλού: Σε επιφυλακή οι πολιτικοί κρατούμενοι μετά την νέα προσπάθεια καταστολής

Νέες προκλήσεις ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενους

Νέες προκλήσεις ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενους Μετά τη νυχτερινή εισβολή τεράστιας αστυνομικής δύναμης στις φυλακές Κορυδαλλού, για να διεξάγει ένα νυχτερινό πογκρόμ με ύβρεις, προπηλακισμούς, ακόμα και ξυλοδαρμούς κρατούμενων, η επιχείρηση «νόμος και τάξη», με την οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας δίνουν τα διεπιστευτήριά τους στον δεξιό, ακροδεξιό και φασιστικό εσμό, συνεχίστηκε σήμερα με μια πρωτοφανή πρόκληση ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενους της υπόγειας 6ης πτέρυγας, που βρίσκεται στο συγκρότημα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Από τότε που δημιουργήθηκε αυτή η πτέρυγα και εγκλείστηκαν οι πρώτοι πολιτικοί κρατούμενοι, σε απομόνωση από την υπόλοιπη φυλακή και τις δραστηριότητές της, μετέτρεψαν δυο άδεια κελιά σε κοινόχρηστους χώρους. Το ένα σε βιβλιοθήκη, όπου έβαλαν όλοι τα βιβλία τους, τις δικογραφίες και ό,τι άλλο έντυπο υλικό, και το άλλο σε γυμναστήριο, όπου τοποθέτησαν μερικά όργανα γυμναστικής.

Ξαφνικά σήμερα, οι φύλακες τοποθέτησαν καινούργιες κλειδαριές στα δύο αυτά κελιά και τα κλείδωσαν, στερώντας έτσι από τους πολιτικούς κρατούμενους τη βιβλιοθήκη και το γυμναστήριό τους, κατά παράβαση ακόμα και αυτού του Σωφρονιστικού Κώδικα, που προβλέπει την ύπαρξη τέτοιων χώρων σε κάθε φυλακή. Η κίνηση αυτή έγινε με εντολή αρχιφύλακα ήταν η απάντηση που δόθηκε.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι φώναξαν τον υπαρχιφύλακα και του είπαν πως η φυλακή έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει στους κρατούμενους βιβλιοθήκη και γυμναστήριο. Αν θέλουν, μπορούν να κατασκευάσουν τέτοιους χώρους σε οποιοδήποτε σημείο αυτής της στενής υπόγειας πτέρυγας. Μέχρι να το κάνουν αυτό (αν το κάνουν), απαιτούν να παραμείνουν ανοιχτά τα δύο άδεια κελιά που οι ίδιοι διαμόρφωσαν σε βιβλιοθήκη και γυμναστήριο. Αν μέχρι το απόγευμα η βιβλιοθήκη τους και το γυμναστήριό τους δεν έχουν ανοίξει, θα αντιδράσουν.

Πρόκειται για ενέργεια που δεν χρειάζεται σχολιασμό. Πρόκειται για καθαρά φασιστική κίνηση, που υλοποιεί ένα σχέδιο εκδίκησης του αστικού κράτους σε βάρος των πολιτικών κρατούμενων. Το ότι το διεκπεραιώνει η «πρώτη φορά Αριστερά» και ο –το πάλαι- φιλελεύθερος καθηγητής του Δικαίου Ν. Παρασκευόπουλος, δεν μας εκπλήσσει. Τα έχουμε δει όλα από δαύτους.

Στο προαύλιο παραμένουν οι πολιτικοί κρατούμενοι

Στο προαύλιο παραμένουν οι πολιτικοί κρατούμενοι των υπόγειων κελιών της 6ης πτέρυγας στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Όπως μας είπαν, είναι αποφασισμένοι να μείνουν εκεί και όλη τη νύχτα αν χρειαστεί. Δεν πρόκειται να μπουν όχι μόνο στα κελιά, αλλά ούτε στο διάδρομο, αν δεν ανοίξουν τα δυο κελιά που οι ίδιοι διαμόρφωσαν ως βιβλιοθήκη και γυμναστήριο, προκειμένου να αναπληρώσουν την απουσία τέτοιων χώρων, που θα έπρεπε να έχει κατασκευάσει η φυλακή

Ας σταματήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Δική του υποχρέωση είναι να βάλει αμέσως τέρμα σ’ αυτό το αίσχος.

Ανοιξαν τα κελιά – σε επιφυλακή οι πολιτικοί κρατούμενοι

Πριν από λίγο, οι φύλακες άνοιξαν τα δύο κελιά στα οποία οι πολιτικοί κρατούμενοι της υπόγειας 6ης πτέρυγας είχαν δημιουργήσει τη βιβλιοθήκη τους και το γυμναστήριό τους.

Έτσι, οι πολιτικοί κρατούμενοι σταμάτησαν τη διαμαρτυρία τους στο προαύλιο και μπήκαν στο διάδρομο.

Όπως μας είπαν, παραμένουν με «το όπλο παρά πόδα», επειδή από τη φυλακή τους ανακοινώθηκε ότι αύριο θα επισκεφτεί το χώρο κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ενόψει των δύο ως τώρα προσπαθειών περιορισμού των δικαιωμάτων τους (απόπειρα να μπουν διπλά κάγκελα στα παράθυρα που θα μετατρέψουν τα κελιά σε μπουντρούμια και απόπειρα να σφραγιστούν η βιβλιοθήκη και το γυμναστήριο), είναι έτοιμοι να επανέλθουν.

Αναδημοσίευση από ΚΟΝΤΡΑ

Must Read