Άμστερνταμ: Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση (07/02) ενάντια στο PEGIDA

0
212

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου μαζεύτηκαν όχι περισσότεροι από 300 φασίστες της PEGIDA για να διαδηλώσουν στο κέντρο του Άμστερνταμ.

Μετά από κάλεσμα αριστερών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, πάνω από 1500 αντιφασίστες είχαν συγκεντρωθεί σε διπλανή πλατεία για να διαδηλώσουν εναντίων του ρατσισμού. Μικρές ομάδες αντιεξουσιαστών, αντιφασιστών, αλλά και οπαδών του Ajax, κινήθηκαν ανεξάρτητα προς το σημείο όπου θα συγκεντρώνονταν οι φασίστες του PEGIDA με σκοπό να εμποδίσουν τους φασίστες να κάνουν πορεία, αιφνιδιάζοντας ουσιαστικά τους Ολλανδούς μπάτσους και εγκλωβίζοντας τους φασίστες σε ένα πολύ περιορισμένο χώρο πάνω σε μία γέφυρα έξω από το δημαρχείο του Άμστερνταμ.

Οι αντιφασίστες, μερικά μέτρα μονάχα απόσταση από την συγκέντρωση του PEGIDA, φώναζαν συνθήματα εναντίων τους και προσπάθησαν να επιτεθούν. Τελικά, οι μπάτσοι απέτρεψαν οποιαδήποτε επαφή με τους φασίστες βάζοντας μπροστά τα άλογα και ωθώντας τους αντιφασίστες σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρα μακρυά από τους φασίστες.

Ο δήμαρχος του Άμστερνταμ με την δικαιολογία ότι “δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των μελών του PEGIDA” ακύρωσε την προγραμματισμένη πορεία τους και όλοι οι φασίστες υπό την προστασία των μπάτσων μπήκαν σε λεωφορεία και οδηγήθηκαν έξω από την πόλη.

Oι αντιφασίστες αποχώρησαν αφού κατάφεραν ουσιαστικά να ακυρώσουν την συγκέντρωση του PEGIDA.

Ανταπόκριση από  3birdsssiting για την mpalothia

Φωτογραφίες από το indymedia.nl

spandoekmetro

centraalstation