35 χρόνια φυλακής δεν φτάνουν για να λυγίσουν ένα αγωνιστή

0
399

35 χρόνια φυλακής δεν φτάνουν για να λυγίσουν ένα αγωνιστή

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον επαναστάτη Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα

Γαλλική πρεσβεία Πέμπτη 24 Οκτώβρη στις 6:30 μμ

Ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα είναι Λιβανέζος κομμουνιστής και μαχητής της Παλαιστινιακής Αντίστασης, στρατευμένος αρχικά με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, αργότερα συμμετέχει στην ίδρυση της οργάνωσης Ένοπλες Επαναστατικές Λιβανέζικες Φράξιες.

Το 1984 συλλαμβάνεται στην Λυών μετά από ένα μπαράζ επιθέσεων εναντίων αμερικανικών και ισραηλινών στόχων. Κατηγορείται ότι εκτέλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, συνταγματάρχη Τσάρλς Ρέυ, καθώς και τον Ισραηλινό πράκτορα της Μοσάντ Γιάκομπ Μπαρσιμάκοβ. Καταδικάζεται σε ισόβια και έκτοτε εδώ και 35 χρόνια είναι φυλακισμένος στα κελιά του γαλλικού κράτους.

Από το 1999 δικαιούται αναστολή, όμως όλες του οι αιτήσεις απορρίπτονται μέχρι σήμερα κατόπιν πιέσεων τόσο της Αμερικάνικης κυβέρνησης όσο και της Ισραηλινής. Το Γαλλικό κράτος σε απόλυτη υποταγή στους Αμερικάνους, αρνείται την αποφυλάκιση του αγωνιστή Αμπνταλλά μετατρέποντας επί της ουσίας την ποινή των ισοβίων σε άτυπη θανατική ποινή. Αφού δεν κατάφεραν να τον λυγίσουν ηθικά και πολιτικά επιλέγουν την φυσική του εξόντωση.

35 χρόνια ο αγωνιστής Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά παραμένει αμετανόητος και συνεπής στις επιλογές αγώνα που είχε κάνει, δεν υποτάχτηκε ποτέ και δεν συνθηκολόγησε ποτέ. Απέναντι σε αυτή την αισχρή εκδικητικότητα της εξουσίας έχουμε χρέος ν’ αντισταθούμε.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΖΩΡΖ ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ

ΕΝΤΟΣ – ΕΚΤΟΣ
ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Πρωτότυπη δημοσίευση 18/10/2019
via athens.indymedia.org