Ζυρίχη, Ελβετία: Σύντροφος από την Αναρχική Βιβλιοθήκη Fermento συνελήφθη την Τρίτη 29 Ιανουαρίου

0
213

Λάβαμε 02/02/2019

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, λίγο μετά το μεσημέρι, ένας από τους συντρόφους μας συνελήφθη μέσα στο διαμέρισμά του. Η εισβολή πραγματοποιήθηκε από ειδική μονάδα εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας.

Η σύλληψη του συντρόφου, η κατ’ οίκον έρευνα, όπως επίσης και η -για ακόμα μια φορά- έρευνα που ακολούθησε στην Αναρχική Βιβλιοθήκη Fermento, έγιναν, σύμφωνα με τις αρχές, με τις ακόλουθες κατηγορίες:

– Εμπρηστική επίθεση εναντίον οχημάτων του ελβετικού στρατού στην περιοχή Hinwil στη Ζυρίχη, στις 27 Σεπτέμβρη 2015.
– Εμπρηστική επίθεση εναντίον κεραίας ραδιοσυχνοτήτων των μπάτσων, στη Ζυρίχη, στις 10 Ιούλη 2016. 1*
– Ανάρτηση αφισών (για την οποία η αστυνομία πιστεύει πως γνωρίζει ως ημερομηνία ανάρτησης τους την 16η Νοεμβρίου 2017) στην πρόσοψη της Αναρχικής Βιβλιοθήκης Fermento (στην παλιά της διεύθυνση), οι οποίες όπως ισχυρίζονται οι μπάτσοι παρότρυναν σε «καταστροφή ιδιοκτησίας και χρήση βίας εναντίον εταιριών και προσώπων που παίρνουν μέρος στην ανάπτυξη της φυλακής Bässlergut στη Βασιλεία και στην κατασκευή του νέου αστυνομικού και δικαστικού κέντρου στη Ζυρίχη». 2*

Ο σύντροφός μας, ο οποίος είναι μέλος της Αναρχικής Βιβλιοθήκης, είχε ήδη ενοχληθεί από τις αρχές για αυτή την υπόθεση με τις αφίσες, είχε απαχθεί στο παρελθόν από το σπίτι του και είχε υποβληθεί σε ανάκριση, ενώ του είχε παρθεί δείγμα DNA και αποτυπώματα.

Τώρα, αυτή την Τρίτη, ο σύντροφός μας συνελήφθη ξανά, και φαίνεται πως εξαναγκάστηκε να ακολουθήσει τους μπάτσους έως τη Fermento ώστε είτε να τους ανοίξει ο ίδιος το χώρο είτε να τους δώσει τα κλειδιά και… πολύ γρήγορα, δύο από τους υπολογιστές μας κατασχέθηκαν ήδη, ο ένας ολοκαίνουργιος και ο άλλος που περιείχε εκτενές ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο και θα ερευνήσουν οι μπάτσοι.

Μέχρι στιγμής δεν λάβαμε καμία επεξηγηματική δήλωση από την αστυνομία, κανένα ένταλμα έρευνας, ή κάτι σχετικό. Παρόλα αυτά, δεν πιστεύουμε πως ο σύντροφός μας άνοιξε την πόρτα στην αστυνομία οικειοθελώς ή ότι τους έδωσε τους υπολογιστές για δώρο.

Ύστερα ο σύντροφός μας οδηγήθηκε στην -αποκαλούμενη- φυλακή προσωρινής κράτησης PROPOG, στη Ζυρίχη, όπου και βρίσκεται ως τώρα. Την Παρασκευή 1η Φλεβάρη ήταν να βρεθεί ενώπιων του εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την προφυλάκισή του, έως τη δίκη. 3*

Εναντιωνόμαστε στη σύλληψη ενός από τους συντρόφους μας, ανεξάρτητα από το αν οι κατηγορίες ευσταθούν ή όχι. Ο αντιμιλιταρισμός και το σαμποτάζ είναι ανέκαθεν τμήματα του αναρχισμού. Και στη βιβλιοθήκη μας υπάρχει πλούσια σχετική βιβλιογραφία.

Καλούμε ιδιαίτερα άλλες βιβλιοθήκες, δομές κινηματικών αρχείων και στέκια να ενημερώσουν σχετικά με αυτή την επίθεση εναντίον της Fermento και ενός εκ των συντρόφων μας.

Από την ιδιαίτερη συνέλευση της 31ης Ιανουαρίου 2019 της Αναρχικής Βιβλιοθήκης Fermento

ΥΓ: Χρειαζόμαστε υπολογιστές…

Σημείωσεις των μεταφραστών:
1. Σχετικά με προηγούμενη δίωξη για τη συγκεκριμένη επίθεση και γύρω από τη στοχοθεσία της:

[Zurich 2016] Radio Silence: A collection of texts about sabotage, repression and smoke signals from clandestinity

2. Σχετικά με την προηγούμενη κατασταλτική επιχείρηση εναντίον της Αναρχικής Βιβλιοθήκης Fermento μπορείτε να βρείτε πληροφορίες εδώ:
https://athens.indymedia.org/post/1581033/
https://actforfree.nostate.net/?p=29149

3. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση για την προφυλάκιση ή μη του συντρόφου. Θα ακολουθήσει νέα ανάρτηση για ότι νεότερο.

μεταφραστές