Ζωγράφου: Εικαστική παρέμβαση στα My Market

Σήμερα Τετάρτη στις 12 το βράδυ γεμίσαμε συνθήματα τα My Market στου Ζωγράφου. Μια συμβολική απάντηση στην εργοδοτική χυδαιότητα της επιστολής της διευθύντριας που απαιτούσε, μεταξύ άλλων, οι υπάλληλοί της να χαμογελάνε την ώρα της εργασίας τους (γιατί άλλωστε να έχουν δικαίωμα να διαλέγουν τα συναισθήματα τους).

Η κίνηση ήταν στοχευμένη, το πρόβλημα όμως γενικότερο. Δεν έχουμε αυταπάτες και γνωρίζουμε καλα τις άθλιες συνθήκες εργασίας στα σουπερμάρκετ και άλλα αστικά κάτεργα. Χρόνια άλλωστε φωνάζουμε πως τα αφεντικά είναι ίδια, δεξιά, αριστερά, μικρά και μεγάλα. Ούτε πιστεύουμε ότι η απόλυση της εν λόγω διευθύντριας σημαίνει κάτι παραπάνω από την προσπάθεια των ιδιοκτητών να ξεπλυθούν για το περιστατικό.

Πιστεύουμε όμως σε “κόκκινες γραμμές” οι οποίες όταν ξεπερνιούνται η αντίδραση είναι μονόδρομος. Η δράση μας σε σχέση με την μεγάλη εικόνα δεν είναι παρά μια σπίθα που θα σβήσει, μαζί με τα συνθήματα, τις επόμενες μέρες. Ελπίζουμε όμως, μαζί με τις προηγούμενες δράσεις, να αποτελέσουν την αρχή για μαζικότερες και πιο επιθετικές κινήσεις.

ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ

via athens.indymedia.org

Ζωγράφου: Εικαστική παρέμβαση στα My Market

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες