Βρυξέλλες, Βέλγιο: Εισβολή αστυνομικών σε σπίτια αναρχικών και στην αναρχική βιβλιοθήκη Acrata

0
220

Κατά τις 6 το πρωί της 22ας Μάη 2013, δεκάδες μπάτσων του αντιτρομοκρατικού σώματος της ομοσπονδιακής αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο και έλεγχο σε 3 διαμερίσματα στις Βρυξέλλες, όπου διαμένουν αναρχικοί και αντεξουσιαστές σύντροφοι, όπως επίσης και στην αναρχική βιβλιοθήκη Acrata. Όλα τα άτομα που βρίσκονταν παρόντα (συνολικά 11) συνελλήφθησαν και οδηγήθηκαν στα γραφεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Οι κατηγορίες είναι: συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, συνωμοσία και εμπρησμοί. Η επιχείρηση βαφτίστηκε «στάχτες (cendres)», και διευθύνεται από την ανακρίτρια δικαστή Isabelle Panou, διαβόητη για την μακρόχρονη καριέρα της στην υπηρεσία του κράτους.

Οι μπάτσοι κατέσχεσαν πλήθος εγγράφων, προσωπικά αντικείμενα, τους υπολογιστές και οτιδήποτε σχετικό με την πληροφορική, τα κινητά τηλέφωνα, προπαγανδιστικό υλικό κ.τ.λ. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, όπου όλοι οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να συνεργαστούν, φάνηκε ότι η έρευνα έχει να κάνει με αγώνες, εξεγέρσεις και δραστηριότητες από το 2008 μέχρι σήμερα, και ειδικά ενάντια στις φυλακές, ενάντια στην κατασκευή του νέου κέντρου κράτησης μεταναστών και προσφύγων του Steenokkerzeel, ενάντια στις δραστηριότητες της STIB (εταιρεία μέσων μαζικής μεταφοράς των Βρυξελλών), ενάντια στους ευρωπαικούς θεσμούς και τους ευρωκράτες, ενάντια στην κατασκευή μια υπερταχείας RER στις Βρυξέλλες, ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στους μηχανισμούς απέλασης, ενάντια στους δικαστικούς επιμελητές και την κατασκευή μιας γιγαντιαίας φυλακής στις Βρυξέλλες. Η έρευνα καταπιάνεται επίσης με έντυπα όπως η αναρχική εφημερίδα Hors-Service, αλλά και πολλά ακόμα γραπτά και αφίσες που διακινούν οι αναρχικοί και οι αντεξουσιαστές.

Κατά τη 1 το μεσημέρι, όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς ναχρειαστεί να παρουσιαστούν ενώπιον της ανακρίτριας.

Απέναντι στις κατηγορίες για τρομοκρατία, στους εκφοβισμούς τους και στις παρενοχλήσεις, δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις ιδέες και τις πράξεις που στοχεύουν στην καταστροφή κάθε εξουσίας και στη χαρά που δίνει μια τέτοια μάχη.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη λευτεριά, και για τη συντριβή αυτού του θανατηφόρου κόσμου της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.

Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται

Επίθεση ενάντια σε ό,τι μας καταπιέζει

Βρυξέλλες, 23 Μάη 2013

via gr.contrainfo.espiv.net