Βόλος: Ενημέρωση απο συγκέντρωση για Βασίλη Μάγγο

0
664

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη- δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη

60 με 70 άτομα, υπο δυσμενείς καιρικές (χιονόνερο, χιόνι, κρύο) και κατασταλτικές (4 διμοιρίες ΜΑΤ, οπκε, ασφάλεια κλπ) συνθήκες, πλαισίωσαν την συγκέντρωση μνήμης για τους 6 μήνες απο τον θάνατο του συντρόφου Βασίλη Μάγγου, που πραγματοποιήθηκε έξω από το σπίτι του στο κέντρο του Βόλου. Το κάλεσμα στην συγκέντρωση το είχε απευθύνει ο συντονισμός συλλογικοτήτων Βολου ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Μέτα απο 20λεπτη παραμονή στο σημείο, τηρώντας αποστάσεις και μάσκες, ακολούθησε μικρή πορεία απο τα στενά του κέντρου προς τον Αγ. Νικόλαο με συνεχόμενη πολύ κοντινή (στα 10 μέτρα) παρουσία των ΜΑΤ στην ουρά της. 6 μήνες μετά τον απροσδόκητο χαμό και 7 μήνες μετά τον ξυλοδαρμό-βασανισμό του συντρόφου, οι ευθύνες μπάτσων και δικαστών ακόμα χορεύουν γαϊτανάκι στα κρυφά, με την πλήρη συγκάλυψη των ΜΜΕ και των πολιτικών τους προϊσταμένων. Η πόλη του Βόλου όμως δεν ξεχνάει και δεν πρόκειται να συγχωρήσει κανένα έγκλημα της τοπικής αστυνομίας και των τοπικών πατρόνων της (ΑΓΕΤ, Μπεός, τοπικοί βουλευτές και λοιπά λαμόγια). Όσες κατασταλτικές μεθοδεύσεις και αν χρησιμοποιούν,όση λάσπη και αν ρίχνουν θα είναι πάντα υπόλογοι στην συνείδηση του κόσμου, και αυτό το γνωρίζουν καλά. Και όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του συντονισμού συλλογικοτήτων Βόλου :

 Ο λαός του Βόλου δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, ούτε απέναντι στην δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κατεστημένου, ούτε απέναντι στην κραυγαλέα καταπάτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Σήμερα παρά την προκλητική και προσβλητική παρουσία της αστυνομίας, γα τη μνήμη του συντρόφου μας Βασίλειου Μάγγου, πορευτήκαμε στους δρόμους του Βόλου για την επανεκκίνηση μιας διαδικασίας κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια σε ό,τι μας σκοτώνει.

Θα πολεμάμε πάντα για την ζωή μας, την υγεία μας, την αξιοπρέπεια μας και την ελευθερία...”

Κι ας μην νικήσουμε ποτέ- πάντα θα πολεμάμε. Βασίλης Μάγγος – Παρών!

Αρχική δημοσίευση 17/01/2021 στο athens.indymedia.org