Βίλια: Προσαγωγές αντιφασιστών που πήγαιναν για παρέμβαση

0
291

13:00 Από τηλεφωνική ενημέρωση:

Αυτή την στιγμή αστυνομία και ΟΠΚΕ έχουν σταματήσει το λεωφορείο που πήγαινε για αντιφασιστική παρέμβαση στα Βίλια Αττικής, μετά τις τελευταίες φασιστικές επιθέσεις εις βάρος προσφύγων που φιλοξενούνται σε δομή.

Οι μπάτσοι κατεβάζουν αρχικά τους άντρες από το λεωφορείο, τους κάνουν σωματικό έλεγχο και τους βάζουν σε κλούβα. Πιθανόν να κάνουν το ίδιο και με τις γυναίκες στη συνέχεια.

Οι σύντροφοι δεν γνωρίζουν που θα τους προσαγάγουν, ούτε υπάρχει κάποια πληροφορία το γιατί σταμάτησαν το λεωφορείο. Δεν γνωρίζουμε ακόμα το μέρος που έχουν σταματήσει το λεωφορείο.

13:14 Πιθανόν να τους οδηγήσουν στην ΓΑΔΑ σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία

13:33 Από νεώτερη ενημέρωση τους πηγαίνουν ΓΑΔΑ. Θα ήταν καλό να γίνει αυθόρμητη συγκέντρωση αλληλεγγύης ενάντια στο καθεστώς των προληπτικών προσαγωγών που καλλιεργεί η κυβέρνηση εν όψει εκλογών

14:00 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες (από τα social media) οι προσαχθέντες σύντροφοι και συντρόφισσες είναι περίπου 40 και τους σταμάτησαν στα διόδια Ελευσίνας με το σκεπτικό να  γίνει έλεγχος και να “διαπιστωθεί αν ανάμεσά τους είναι και “άτομα” τα οποία στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τους αστυνομικούς”

14:14 Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα μπροστά από την ΓΑΔΑ η προσαγωγή έγινε με 2 κλούβες, μια μεγάλη και μια μικρή, ενώ συνολικά η μεταφορά τους ήταν σε επίπεδο “αντιτρομοκρατικής” επιχείρησης

14:08 Σήμερα το πρωί στις 11 είχε προγραμματιστεί παρέμβαση για τα πρόσφατα φασιστικά γεγονότα στα Βίλλια Αττικής. Περίπου 40 αντιφασίστες και αντιφασίστριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί δημόσια. Πριν όμως φτάσουν, ομάδα ΟΠΚΕ (περίπου 6-7 τζιπάκια) σταμάτησε το λεωφορείο που τους μετέφερε στην είσοδο Μάνδρας-Ειδυλίας, τους μάζεψαν όλους και αυτή τη στιγμή οδηγούνται στη ΓΑΔΑ χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον τους και χωρίς την παραμικρή αφορμή, αφού δεν έγινε ποτέ η παρέμβαση.
athens.indymedia.org

16:50 Ξεκίνησαν να αφήνουν σταδιακά κάποιους από τους προσαχθέντες στην ΓΑΔΑ μετά από εξακρίβωση και καταγραφή των στοιχείων τους, μαζί με το φακέλωμα των τηλεφωνικών αριθμών τους.

18:40 Συνεχίζουν να κρατάνε 10 συντρόφους στην ΓΑΔΑ

18:50 Αφέθηκαν και οι υπόλοιποι σύντροφοι. Υπήρχε συγκέντρωση έξω από την ΓΑΔΑ περίπου 80-90 αλληλέγγυων

Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση

mpalothia

ΥΓ Για ακόμα μια φορά το επίσημο κράτος με τις δυνάμεις καταστολής, προστατευτεί τους φασίστες που κάνουν επιθέσεις σε πρόσφυγες-μετανάστες για να μπορούν όλα τα κόμματα του φερόμενου “συνταγματικού – δημοκρατικού τόξου” να ψαρεύουν στα θολά νερά των ακροδεξιών – φασιστικών αντιλήψεων “ψηφοφόρων” μπροστά στις επικείμενες εκλογές.